NEA

Ανανέωση για το Toyota Hilux με diesel στα 2,8 λίτρα με 204 άλογα

Ένα από τα πιο γνωστά pickup της παγκόσμιας αγοράς ανανεώθηκε και συνεχίζει αδιάλειπτα την πορεία του εδώ και 52 χρόνια.

Ουσιαστικά δεν πρόκειται για μια νέα γενιά αλλά για το ανανεωμένο Hilux που θα είναι διαθέσιμο ως Extra Cab και Double Cab με το νέο τετρακύλινδρο ντίζελ κινητήρα των 2,8 λίτρων (αντικαθιστά των 2,4) με 204 ίππους και 500 Nm. Συνδυάζεται με χειροκίνητο ή με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ υπάρχει και τετρακίνηση. Βελτιωμένες είναι οι επιδόσεις αφού το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται πλέον σε 10,0 δλ. (δηλ. 2,8 δλ. νωρίτερα). Κατανάλωση στα 7,8 λίτρα/ 100 χλμ. με εκπομπή στα 204 γρ. CO2/χλμ.

Η Toyota αναφέρει και αναβαθμίσεις στην ανάρτηση για καλύτερα επίπεδα άνεσης, ενώ το σύστημα διεύθυνσης έχει αποκτήσει μεγαλύτερη ακρίβεια. Οι δικίνητες εκδόσεις θα έχουν ηλεκτρονικό σύστημα που θα προσομοιώνει την λειτουργία του μπλοκέ LSD, ενώ το ρελαντί έχει πέσει από τις 850 στις 680 σ.α.λ. για καλύτερη απόκριση από τις χαμηλά.

Οπτικά οι διαφορές εντοπίζονται στη νέα μάσκα, στους επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, στα νέα χρώματα, στους νέους τροχούς  κ.α. Περνώντας στο εσωτερικό η touch-screen 8,0’’ είναι καινούργια και πλαισιώνεται και από φυσικούς διακόπτες. Το νέο σύστημα πολυμέσων προσφέρει  διευρυμένη συνδεσιμότητα Apple CarPlay και Android Auto.

Πολλά από αυτά τα στοιχεία εξοπλισμού είναι στάνταρ στην καινούργια κορυφαία έκδοση Invincible (αήττητος), η οποία διαφοροποιείται και οπτικά. Πλουσιότερος είναι ο προαιρετικός εξοπλισμός που περιλαμβάνει από premium ηχοσύστημα της JBL (με 9 ηχεία και ενισχυτή 800 Watt) έως από δορυφορική πλοήγηση.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!