NEA

Πόσο κοστίζει η νέα Corvette στην Ευρώπη;

Στις ΗΠΑ η νέα κεντρομήχανη Corvette ξεκινά από 58.900 δολάρια (52.200 ευρώ).

Αναμφίβολα ένα από τα πιο ξεχωριστά και σπάνια σύγχρονα supercar στους δρόμους της Ευρώπης θα είναι η νέα Corvette. Της οποίας η διάθεση θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αλλά λόγω των δασμών και του πλουσιότερου εξοπλισμού η τιμή της εκτοξεύεται σχεδόν στα διπλάσια χρήματα αφού η coupe θα ξεκινά από 99.000€ και η cabrio από 106.000€ (τιμές στη Γερμανία).

Οι τιμές αφορούν στην πλούσια έκδοση Launch Edition, η οποία έχει στάνταρ τα πακέτα εξοπλισμού Ζ51 (μεγαλύτερα φρένα, σπορ εξάτμιση, καλύτερο σύστημα ψύξης, άλλη τελική σχέση μετάδοσης, ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ Magnetic Ride, αεροδυναμικό πακέτο), 2LT (σύστημα πλοήγησης, ηχοσύστημα, θερμαινόμενα και αεριζόμενα καθίσματα, HUD, κάμερα οπισθοπορείας και σύστημα καταγραφής επιδόσεων) και 3LT (σπορ καθίσματα, στοιχεία από δέρμα και ανθρακόνημα στον εσωτερικό διάκοσμο).

Αργότερα θα ακολουθήσουν και άλλες λιγότερο «φορτωμένες» εκδόσεις με χαμηλότερη τιμή. Ωστόσο, οι υποψήφιοι Ευρωπαίοι αγοραστές της νέας Corvette θα πρέπει να έχουν και υπομονή, μιας και οι πρώτες θα έρθουν το δεύτερο εξάμηνο του 2021. Ο λόγος είναι ότι η παραγωγή του 2020 έχει πουληθεί εδώ και καιρό, ενώ υπάρχει και μεγάλη καθυστέρηση λόγω κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται πως η νέα Corvette εφοδιάζεται με τον ατμοσφαιρικό V8 6.2 LT2, με τους 502 ίππους στις 6.500 σ.α.λ. και τα 637 Nm στις 5.150 σ.α.λ. Τα οποία περνούν στους πίσω τροχούς μέσω ενός νέου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη με 8 σχέσεις από τις οποίες οι δύο τελευταίες είναι μακριές (overdrive) για οικονομία καυσίμου. Υπάρχουν συνολικά 6 προγράμματα οδήγησης, τα 0-96 χλμ./ώρα ολοκληρώνονται σε 2,9’’ και η τελική φτάνει τα 312 χλμ./ ώρα. Στην Ευρώπη με το στάνταρ πακέτο Z51 περιορίζεται στα 296 χλμ./ώρα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!