ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αερόσακος κεφαλής για ποδηλάτες με περίπου 300 ευρώ [vid]

H Hovding ισχυρίζεται πως ο αερόσακός της χρησιμοποιείται από περισσότερους από 185.00 ποδηλάτες και πως μέχρι τώρα έχει αποσοβήσει περίπου 5.000 σοβαρά ατυχήματα.

Η Hövding είναι μια εταιρία από την Σουηδία που εδώ και χρόνια έχει πατεντάρει έναν αερόσακο κεφαλής για ποδηλάτες που αντικαθιστά το κράνος ή τουλάχιστον όσους δεν επιθυμούν να το φορούν. Όπως θα δείτε στο βίντεο ο ποδηλάτης φορά το Hovding 3 (όπως ονομάζεται η πιο πρόσφατη έκδοση του κιτ) γύρω από το λαιμό του όπως ένα κολάρο που μέσα του ενσωματώνει έναν αερόσακο.

Ειδικοί αισθητήρες ενσωματωμένοι στο κολάρο ανιχνεύουν 200 φορές το δευτερόλεπτο τις συνθήκες. Στην περίπτωση που γίνει η «στραβή» ο αερόσακος αναπτύσσεται σε μόλις 0,1 δευτερόλεπτα και προστατεύει το κεφάλι του ποδηλάτη από μια σύγκρουση.

Η νέα εκδοχή του Hovding 3 είναι πιο άνετη, πιο κόμπακτ και διαθέτει μία εφαρμογή (app) για smartphone με διάφορες λειτουργίες, όπως ανταλλαγή πληροφοριών για το κυκλοφοριακό στους δρόμους με τις κεντρικές υπηρεσίες διαχείρισης της κυκλοφορίας μιας πόλης.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι περιορισμοί αφού το κιτ βγαίνει σε ένα μέγεθος και απαιτεί 2 ώρες φόρτισης με συνεχή λειτουργία για 15 ώρες. Η τιμή πώλησης του ξεκινά από τα 250 ευρώ και ανάλογα με το χρώμα και κάποια εξτρά φτάνει τα 350 ευρώ. Εννοείται πως όταν λειτουργήσει μια φορά το κιτ είναι μετά άχρηστο. Θεωρητικά αυτό ισχύει και για τα συμβατικά κράνη μετά από μια γερή σύγκρουση, αλλά κανείς προφανώς δεν τα πετά..

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!