NEA

Γιατί τα VW T1 εξακολουθούν να έχουν τόσο μεγάλη ζήτηση στην Γερμανία;

Ειδικά αυτό το σπέσιαλ γαλάζιο Bulli Type 2 T1 που έχει ανακατασκευαστεί πλήρως πωλείται έναντι 69.000€. Όσο δηλαδή ένα Audi SQ5.

Τελευταία έχει γίνει της μόδας η ανακατασκευή παλιών T1 που έχουν συνδεθεί με την δεκαετία του 1960 και 1970 και την εποχή των χίπις ως ένα σύμβολο μιας άλλης εποχής. Με την οποία οι Γερμανοί έχουν συνδέσει μια ολόκληρη κουλτούρα, έστω και αν στα μέρη μας ήταν πιο γνωστή η επαγγελματική «κλούβα» παρά η έκδοση ως μίνι λεωφορειάκι. Οι επαγγελματίες πάντα θεωρούσαν το Transporter ως ένα εργαλείο δουλειάς. Οι γονείς απολάμβαναν τους χώρους του Bulli για την οικογένειά τους. Οι ταξιδιώτες γύριζαν τον κόσμο με το Camper.

Τώρα, τo συγκεκριμένο Τ1 του 1964 το περιποιήθηκε η εταιρία Schontge Automobile ξεκινώντας μια πλήρη αναπαλαίωση και χρησιμοποιώντας όσα περισσότερα γνήσια ανταλλακτικά κατάφερε να βρει με την πιστοποίηση της TUV. Το ταμπλό είναι μεταλλικό, σε λευκό χρώμα όπως το τιμόνι, ο επιλογέας ταχυτήτων και η λαβή για το χειρόφρενο.

Κινητήρας είναι ένας χωρητικότητας 1,5 λίτρου με 44 άλογα και συνδυάζεται με κιβώτιο 4 σχέσεων. Το κοντέρ γράφει πως αυτό το όμορφο Τ1 έχει διανύσει 41.629 χιλιόμετρα και αν σας ενδιαφέρει το ρετρό επταθέσιο που βρίσκεται κάπου πιο έξω από την Φρανκφούρτη μπορείτε να το βρείτε στο Mobile. Πάντως η τιμή θεωρείται υψηλή αφού ένα καλοδιατηρημένο T1 κοστίζει περίπου στις 40.000 ευρώ. Ενδιαφέρον έχει και ένα ηλεκτρικό retrofit T1 Samba.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!