ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ηλεκτρικό turbo για τις επόμενες Mercedes-AMG

Η γερμανική εταιρία σε συνεργασία με την Garrett ανακοίνωσε ένα νέας γενιάς e-turbo που θα εφοδιάζει τα επόμενης γενιάς μηχανικά σύνολα για τα AMG μοντέλα.

Αυτά τα σύνολα θα είναι ο νέας γενιάς δίλιτρος τετρακύλινδρος καθώς και ο μεγαλύτερος τετράλιτρος V8 που θα δούμε από του χρόνου. Το νέου τύπου e-turbo έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Garrett και ο ρόλος του είναι να περιοριστεί το lag (χρονική υστέρηση) στις χαμηλές rpm και όταν δεν υπάρχει επαρκείς ποσότητα καυσαερίων.

Μέχρι τώρα έχουμε δει την Audi αλλά και την Mercedes στον δίλιτρο M256 που έχει προσθέσει ένα ξεχωριστό μικρό ηλεκτρικό κομπρεσοράκι. Στην περίπτωση της Mercedes-AMG δεν υπάρχει ένα ξεχωριστό e-turbo αφού ανάμεσα στον στροβιλοσυμπιεστή (της εισαγωγής αέρα) και του αεριοστρόβιλου (της πτερωτής καυσαερίων) έχει ενσωματωθεί αξονικά ένα μικρό ηλεκτρικό μοτέρ.

Το οποίο εξαιρετικά κόμπακτ κατασκευή και ουσιαστικά εξαλείφει κάθε lag. Τροφοδοτείται με ενέργεια από το 48V δίκτυο και όλο το κιτ του turbo ψύχεται από το σύστημα ψύξης του κινητήρα. Το όριο περιστροφής του turbo είναι στις 17.000 σ.α.λ. και σύμφωνα με την Garrett προσφέρει βέλτιστη παροχή αέρα και απόκριση από ότι τα συμβατικά turbo.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!