NEA

Νέο VW Arteon και με Shooting Brake έκδοση

Πέρα από την γνωστή έκδοση που πλέον ονομάζεται Gran Turismo, η ναυαρχίδα της Volkswagen θα προσφέρεται και σε Shooting Brake. Διαθέσιμα από το φθινόπωρο.

Το αναβαθμισμένο Arteon ξεχωρίζει από το επανασχεδιασμένο εμπρός του μέρος με τα φώτα ημέρα να καλύπτουν όλο το πλάτος της μάσκας που πλέον διαθέτει περισσότερο χρώμιο. Ταυτόχρονα οι εισαγωγές αέρα είναι μεγαλύτερες, ενώ διάφορα σημεία έχουν επανασχεδιαστεί με το Shooting Brake να διαφοροποιείται από την μεσαία κολόνα και πίσω αφήνοντας ανάμεικτες αισθητικά εντυπώσεις.

Προφανώς για λόγους στιλ ο χώρος αποσκευών είναι στα 565 λίτρα (μόλις 2 λίτρα μεγαλύτερος από του Fastback) και φτάνει τα 1.632 όταν πέσουν τα καθίσματα (1.557 στο Fastback). Οι χώροι στο πίσω κάθισμα είναι οι ίδιοι σε ότι αφορά την απόσταση για τα γόνατα των επιβατών και όπως είναι λογικό και αναμενόμενο το εσωτερικό ύψος στο Shooting Brake είναι μεγαλύτερο.

Στο εσωτερικό πέρα από τη αναβάθμιση των ηλεκτρονικών συστημάτων έχουν χρησιμοποιηθεί και κάποια στοιχεία, όπως οι συρόμενοι διακόπτες αφής από το νέο Golf. Υπάρχει εσωτερικός φωτισμός 30 χρωμάτων, ένα high-end ηχοσύστημα 700 Watt της Harman/Kardon, καθώς και μία πληθώρα από σύγχρονα συστήματα ασφάλειας και άνεσης.

Η γκάμα του αναβαθμισμένου Arteon έχει για πρώτη φορά plug-in υβριδική έκδοση. Την eHybrid που συνδυάζει το γνωστό σύστημα με τον 1.4 TSI μπροστά και έναν ηλεκτροκινητήρα πίσω με συνδυαστική ισχύ στους 218 ίππους. Η ηλεκτρική αυτονομία είναι στα 50 χιλιόμετρα.

Από εκεί και πέρα στις υπάρχουσες εκδόσεις κινητήρων έχει προστεθεί ο νέος ντίζελ 2.0 TDI των 190 ίππων με το σύστημα ψεκασμού ουρίας «Twin Dosing». Επίσης έχει προστεθεί η κορυφαία δίλιτρη έκδοση Arteon R με 320 ίππους, η οποία διαθέτει ένα εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης R-Performance Torque Vectoring με κατανομής της ροπής ανάμεσα και στους δύο πίσω τροχούς.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!