ΑΓΩΝΕΣ

GP Αυστρίας: Νικητής ο Bottas, στην 2η θέση από το πουθενά ο Leclerc, βάθρο για τον Norris!

Σα να μην πέρασε μια μέρα η Mercedes επικράτησε στην αυστριακή πίστα (παραλίγο να κάνει και το 1-2 αν ο Hamilton δεν είχε ποινή 5 δλ.) με την Ferrari να είναι εμφανώς πιο αργή. Πρωταγωνιστής οι εγκαταλείψεις και το safety car. Καλός ο αγώνας και το θέαμα. στους τελευταίους γύρους.

Τελικά ο Binotto δεν μπλοφάρισε και η Ferrari δείχνει πως δεν θα μπορέσει να ανταγωνιστεί την Mercedes. Η οποία δείχνει το ίδιο δυνατή και ακλόνητη όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια και αν θα μπορούσε κανείς να κάνει μια πρόβλεψη από το πρώτο GP του πρωταθλήματος είναι η αναμενόμενη.

Στην Αυστρία η εκκίνηση ήταν καθαρή και από νωρίς είδαμε την McLaren και την Red Bull να είναι αυτές που θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν τις Mercedes. Ωστόσο, το μονοθέσιο του Verstappen παρουσίασε μηχανικό πρόβλημα στον 14ο γύρο και ο Ολλανδός εγκατέλειψε αφήνοντας μόνο του τον εξαιρετικό Albon. Τρεις γύρους αργότερα εγκατέλειψε με μηχανικό πρόβλημα και η Renault του Ricciardo.

Στον 20ο γύρο εκτός αγώνα πέρασε και ο Stroll λόγω προβλήματος αισθητήρα, ενώ μια έξοδος του Magnussen στον 26ο γύρο έφερε το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα. Προς τα μέσα του αγώνα ο Vettel έχει επαφή με τον Sainz στην προσπάθεια του Γερμανού για προσπέραση. Εν τω μεταξύ ο Perez με την Renault του κάνει μια εκπληκτική εμφάνιση.

Στους τελευταίους γύρους η Mercedes δίνει εντολή στους οδηγούς της να αποφύγουν τα κερμπς ώστε να προστατεύσουν τον αισθητήρα του κιβωτίου. Μια ακόμη εγκατάλειψη έρχεται στον 51ο γύρο με την Williams του Russel να μένει από κινητήρα και να φέρνει ξανά το SC στην πίστα φέρνοντας τα μονοθέσια πιο «κοντά». Το οποίο δεν πρόλαβε να βγει και ξαναμπήκε αφού από το μονοθέσιο του Raikkonen έφυγε ο τροχός! Απίστευτο!

Από εκεί και πέρα συμπληρώθηκαν οι τελευταίοι 10 γύροι με τις διαφορές ανάμεσα στα μονοθέσια να έχουν μικρύνει. Ο Albon ρισκάρει την θέση του στο βάθρο και πάνω στην απόπειρα του να προσπεράσει από την εξωτερική τον Hamilton την «πάτησε», είχε επαφή και σβούριξε στο αμμοχάλικο. Ότι έκανε και πέρυσι στην Βραζιλία.

Μεγάλος ωφελημένος ο Perez με την McLaren να βλέπει βάθρο, αλλά με τον Leclerc να κερδίζει έδαφος. O Μονεγάσκος κάνει μια απίστευτη προσπέραση στον 66ο γύρο και περνά στην 3η θέση. Εν τω μεταξύ ο Hamilton έφαγε ποινή 5 δλ. για το συμβάν με τον Albon, ο οποίος εγκαταλείπει και αυτός τον αγώνα λίγο αργότερα.

Τρομερή μάχη ανάμεσα στον Perez (ο οποίος πήρε και αυτός ποινή) και τον Norris. Ο Kvyat προστέθηκε στην λίστα με τις εγκαταλείψεις λόγω κλαταρισμένου πίσω ελαστικού. Μετά την ποινή του Hamilton, τελικά ο Leclerc ανέβηκε στην 2η θέση και ο Norris στο βάθρο! Νικητής ο Valtteri Bottas! Στο τέλος τερμάτισαν μόλις 11 μονοθέσια. Επόμενος αγώνας στην ίδια πίστα σε μια εβδομάδα, την ίδια ώρα (16:10).

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!