NEA

Porsche 911 Turbo S vs Taycan Turbo S: Εμφύλιος πόλεμος [vid]

Η ηλεκτρική Taycan Turbo S απέναντι στην icon 911 Turbo S με τον κινητήρα της να «κινείται» από οκτάνια αντί για ηλεκτρόνια. Ποιο είναι το αποτέλεσμα;

Στο video του carwow βλέπουμε μία πολύ ενδιαφέρουσα κόντρα, ανάμεσα σε δύο διαφορετικά συστήματα πρόωσης. Στην περίπτωση της Porsche 911 Turbo S έχουμε τον “επίπεδο” εξακύλινδρο των 650 ίππων, 0-100 χλμ./ώρα σε 2,7 δευτερόλεπτα και τελική στα 330 χλμ./ώρα. Σημειώστε 0-200 χλμ./ώρα σε μόλις 8,9 δευτερόλεπτα!

Στην απέναντι πλευρά του ρινγκ βρίσκεται η Taycan Turbo S με τα δύο της ηλεκτρικά μοτέρ να αποδίδουν 750 ίππους και τα 1.050 Nm. Απαιτούνται μόλις 2,8 δεύτερα για το 0-100 και μόλις 17,8 δεύτερα έχει φτάσει από στάση τα 250 χλμ./ ώρα.

Αξιοσημείωτη είναι η σημαντική διαφορά ισχύος στα 100 άλογα, η οποία όμως αντισταθμίζεται από την βαρύτερη Taycan που φτάνει τα 2.313 κιλά, σε αντίθεση με την ελαφρύτερη 911 στα 1.640 κιλά.

Τα τεστ περιλαμβάνουν επιτάχυνση από στάση, επιτάχυνση εν κινήσει και φρενάρισμα. Όπως είναι φυσικό η ηλεκτρική Taycan έχει άμεση επιτάχυνση αλλά στη συνέχεια αυτή που επικρατεί σε όλες τις διαδικασίες είναι η 911! Η απόλυτη ικανοποίηση κάθε petrolhead!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!