NEA

H Ferrari έχασε το copyright για την 250 GTO!

Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά γιατί η Ferrari έχασε πλέον τα σχεδιαστικά δικαιώματα της εμβληματικής 250 GTO;

H συλλεκτική αξία και η μοναδική της σύλληψη είναι μερικοί από τους βασικούς λόγους που κάθε 250 GTO είναι περιζήτητη. Άλλωστε μιλάμε για το μοντέλο με την υψηλότερη τιμή πώλησης που έχει γίνει ποτέ αφού από το 1962 έως και το 1964 κατασκευάστηκαν μόλις 36 αυτοκίνητα, όσα χρειάστηκαν για την ομολογκασιόν στο Group 3 του πρωταθλήματος τουρισμού.

Ωστόσο, η Ferrari έχασε τα αποκλειστικά δικαιώματα μετά την προσφυγή της εταιρείας Ares Design στο EUIPO (European Union Intellectual Protection Office), το γραφείο προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων της ΕΕ. Τα πράγματα έχουν ως εξής: επειδή η Ferrari έχει να χρησιμοποιήσει πολλές δεκαετίες τον σχεδιασμό της 250 GTO, σύμφωνα με την τρέχουσα νομοθεσία αρκούν μόλις 5 χρόνια μη χρήσης για να χαθούν τα δικαιώματα (κάτι σαν τη λογική του «use it or lose it»).

Έτσι, η Ferrari έχασε τα δικαιώματά της και η Ares Design μπορεί πλέον να κατασκευάσει την πολύ όμορφη σύγχρονη εκδοχή της 250 GTO που μπορείτε να δείτε και η οποία βασίζεται στην 812 Superfast. Η άλλη συνέπεια είναι πως πλέον μπορούν να κατασκευαστούν και ρέπλικες της αρχέτυπης 250 GTO με διαφοροποιήσεις στα σημεία. Αξιοσημείωτο είναι πως η Ferrari διατηρεί τα δικαιώματα της σχεδίασης της 250 GTO για παιχνίδια και μοντέλα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Με αγάπη από την caroto team.