NEA

To Volkswagen Streetmate είναι ένα ηλεκτρικό σκούτερ

Ένα νέο πεδίο που δημιουργείται και στο οποίο εισέρχονται οι κατασκευαστές αυτοκινήτων είναι αυτό των ηλεκτρικών σκούτερ.

Στην Ευρώπη τα μεγάλα αστικά κέντρα θα είναι ανοικτά μόνο σε οχήματα μηδενικών ρύπων και για αυτό οι κατασκευαστές αυτοκινήτων δεν λανσάρουν μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά από πατίνια μέχρι σκούτερ. Όπως είναι το Streetmate της VW που έχει ένα μοντέρνο σχέδιο με μεγάλους τροχούς.

Ειδικότερα ο μπροστινός είναι μεγαλύτερος από τον πίσω για πιο άνετη θέση του επιβάτη κατά την φάση της κίνησης μέσα στην πόλη, ενώ εμπρός υπάρχουν δύο αμορτισέρ για να κρατούν ξεκούραστο τον επιβάτη. Ταυτόχρονα, το πλαίσιο είναι και αυτό αρκετά υπερυψωμένο ώστε να ξεπερνά με ευκολία τις ανωμαλίες των δρόμων. Μια πολύ έξυπνη ιδέα είναι η δυνατότητα ενός μέρους της κεντρικής κολόνας να τραβιέται προς τα πίσω δημιουργώντας μια θέση για τον ένα αναβάτη.

Με τελική ταχύτητα που μπορεί να φθάσει έως και τα 46 χλμ./ώρα, το ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδει 2,7 ίππους, ενώ υπάρχει και δυνατότητα ανάκτησης της ενέργειας. Η μπαταρία 1,3 kWh βρίσκεται ενσωματωμένη στο κάτω μέρος του σκούτερ και χρειάζεται περίπου 2 ώρες και 15 λεπτά για μία πλήρη φόρτιση (με φορτιστή 500 W) προσφέροντας μια αυτονομία στα περίπου 35 χιλιόμετρα.

Τέλος να πούμε πως τo Volkswagen Streetmate είναι ένα concept που έχει παρουσιαστεί καιρό τώρα και που λογικά θα μπει στην παραγωγή του χρόνου ως μέλος της ID σειράς.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!