ΑΓΩΝΕΣ

GP Στυρίας: Νίκη στο ρελαντί για τον Lewis Hamilton – Καταστροφή για την Ferrari!

Νικητής στο χαλαρό ο Lewis Hamilton σε έναν αγώνα με χλιαρό θέαμα όπου η Mercedes έκανε το «1-2». Στο  βάθρο ο Verstappen. Εκτός μάχης η Ferrari από τον πρώτο γύρο!

Η εκκίνηση του αγώνα ήταν καταστροφική όταν στην στροφή 3 το μονοθέσιο του Leclerc καβάλησε αυτό του Vettel σπάζοντας του την πίσω πτέρυγα. Επιπόλαιη κίνηση από τον Μονεγάσκο. To safety car μπήκε με το καλημέρα στην πίστα και λίγο αργότερα εγκατέλειψε και ο Leclerc που είχε τραυματίσει σοβαρά το μονοθέσιο του. Απόλυτη καταστροφή για την Ferrari και σίγουρα πέρα από τα προβλήματα απόδοσης υπάρχει μεγάλη γκαντεμιά στην Scuderia. «Ξαφνιάστηκα πολύ και δεν περίμενα από τον Charles να επιχειρήσει κάτι τέτοιο από την στιγμή που είχα την εσωτερική. Κρίμα επειδή μετά τις αναβαθμίσεις το μονοθέσιο είχε πολύ καλύτερη αίσθηση» είπε ο Vettel λίγο αργότερα.

Από εκεί και πέρα ο Hamilton συνέχισε ανενόχλητος στην πρώτη θέση έχοντας πίσω του τον Verstappen και τον Bottas. Ο Sainz έπεσε αρκετά πίσω αφού τον πέρασε και ο Albon στον 9ο γύρο. Πιο πίσω έγιναν μάχες για μια θέση, όπως ανάμεσα στον Ricciardo και στον Ocon ή τον Perez και τον Gasly. Μπροστά οι Mercedes κάνουν ταχύτερους γύρος με τον Verstappen ανάμεσά τους και τον Bottas που μείωνε την διαφορά.

Περίπου στον 25ο γύρο ξεκίνησαν οι αλλαγές ελαστικών (οι περισσότεροι από μαλακή σε ενδιάμεση γόμα) και κάπου εκεί εγκατέλειψε η Renault του Ocon λόγω μηχανικού προβλήματος. Το αργό pitstop κόστισε αρκετά στον Sainz. Μέχρι τα μισά του αγώνα και δίχως να έχουμε διάφορα παρατράγουδα είδαμε πως οι Mercedes και Red Bull έχουν τεράστια διαφορά από τις άλλες ομάδες και πολύ πιο γρήγορους συνδυασμούς.

Και ενώ μπροστά υπήρχε ένας άλλος ρυθμός για την δεκάδα, πιο πίσω υπήρξε όμορφο θέαμα με σκληρή κόντρα ανάμεσα στον Perez και τον Sainz ή τον Stroll και τον teammate του. Εντυπωσιακός ήταν ο Μεξικάνος Perez (με το περσινό μονοθέσιο της Mercedes) που πέρασε και τον Ricciardo φτάνοντας πίσω από τον Albon και μπαίνοντας στην πεντάδα.

Στους τελευταίους γύρους ενδιαφέρον είχε η πίεση του Perez, ο οποίος τελικά υπερέβαλλε στην προσπάθεια του να προσπεράσει την Red Bull και τελικά μετά από μια μικρή επαφή τερμάτισε 6ος. Ωστόσο, ο Bottas κατάφερε μια εντυπωσιακή προσπέραση στον Verstappen για να χαρίσει στην Mercedes το πρώτο φετινό “1-2”.

Έτσι, έχουμε νίκη στο χαλαρό για τον Lewis Hamilton σε έναν αγώνα με χλιαρό θέαμα όπου το βάθρο συμπλήρωσαν οι Bottas και Verstappen. Δείτε εδώ την βαθμολογία από τα δύο πρώτα GP στην Αυστρία. Εξαιρετικός ο Norris για την McLaren που τελική μπήκε στην 5άδα.

Δείτε εδώ την βαθμολογία στο πρωτάθλημα. Την επόμενη εβδομάδα έχουμε ξανά αγώνα στην Ουγγαρία και στην πίστα της Βουδαπέστης (16:10).

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!