NEA

Οι τιμές πώλησης του νέου Mazda CX-5 ξεκινούν από τις 27.395€

Τόσο κοστίζει η βασική δίλιτρη έκδοση με τους 165 ίππους, την γκάμα πλαισιώνει η ισχυρότερη των 2,5 λίτρων με 194 ίππους (από 34.861€) και οι πετρελαίου στα 2,2 λίτρα με 150 ίππους (από 34.919€) και 184 ίππους (από 48.314€).

Πρωτοπαρουσιάστηκε το 2012, το αυθεντικό CX-5 ήταν το πρώτο Mazda που υιοθέτησε τη σχεδιαστική φιλοσοφία ‘Kodo – Soul of Motion’ και την τεχνολογία Skyactiv. Ήταν το μοντέλο που εγκαινίασε νέα πρότυπα σε ότι αφορά τη δυναμική συμπεριφορά, αλλάζοντας την αντίληψη περί ‘συμμετοχικότητας’ στην οδήγηση ενός μεσαίου SUV.

Με τη δεύτερη γενιά του CX-5 το 2017, οι μηχανικοί της Mazda δημιούργησαν ένα SUV που κατάφερε να περάσει τη φιλοσοφία ‘Jinba Ittai’ (οδηγός & αυτοκίνητο ως ένα) και την μηχανολογική αρχιτεκτονική, σε άλλο επίπεδο. Με την προσθήκη του συστήματος G-Vectoring Control (GVC), της πρώτης ενσωμάτωσης σε μοντέλο Mazda των τεχνολογιών δυναμικής συμπεριφοράς ‘Skyactiv-Vehicle Dynamic’, το αυτοκίνητο έγινε πιο άνετο, πιο εκλεπτυσμένο και με καλύτερη απόκριση.

Το αναβαθμισμένο, Mazda CX-5 του 2019, κατασκευάστηκε διατηρώντας τα πολυάριθμα δυνατά σημεία του μοντέλου της 2ης γενιάς, έχοντας προηγουμένως υποστεί και τις απαραίτητες αναβαθμίσεις εστιασμένες σε δύο βασικούς τομείς: την ποιότητα του εσωτερικού και τη δυναμική συμπεριφορά. Ακόμα πιο διασκεδαστικό και με «κοφτερή» όσο ποτέ άλλοτε, οδηγική συμπεριφορά, με εμφανώς βελτιωμένα χαρακτηριστικά, το μοντέλο εδραίωσε τη φήμη του σαν ένα από τα πλέον απολαυστικά στην οδήγηση, SUV της κατηγορίας του.

Το CX-5 κατόρθωσε να γίνει ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα της Mazda, καθώς έφτασε να εκπροσωπεί περίπου το 30% των συνολικών ετήσιων πωλήσεων της μάρκας. Μέχρι σήμερα, έχουν πουληθεί πάνω από 2,870,000  μονάδες σε 130 χώρες ανά τον κόσμο, και το CX-5 εξακολουθεί να κρατά τα σκήπτρα του best seller της Mazda στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Το Mazda CX-5 του 2020 στηρίζεται πάνω στο συγκεκριμένο ‘success story’, έχοντας δεχθεί βελτιώσεις στην εξωτερική και εσωτερική του σχεδίαση, στους κινητήρες, καθώς και στα χαρακτηριστικά της δυναμικής του συμπεριφοράς τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου.  Οι τιμές του δείκτη NVH (θόρυβος, κραδασμοί, τριγμοί) και οι τεχνολογίες ασφαλείας i-Activsense, τονίζουν ακόμα περισσότερο την εικόνα του κομψού,  εμπνευσμένου και έξυπνου αυτοκινήτου που προσφέρει αυθεντική οδηγική απόλαυση σε όλους τους πελάτες της κατηγορίας των SUV.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!