NEA

To Nissan Ariya είναι ένα ηλεκτρικό SUV που θα κυκλοφορήσει και στην χώρα μας

Η διάθεση του Ariya θα ξεκινήσει από τα μέσα του 2021 στην Ευρώπη, αλλά και στην Ιαπωνία που παρουσιάστηκε και ανακοινώθηκαν τα πρώτα στοιχεία.

Τo Ariya είναι ένα μεγάλο ηλεκτρικό SUV με κουπέ αεροδυναμική και μήκος στα 4,595 μέτρα με το πλάτος στα 1,85 και το ύψος στα 1,66. Οι διαστάσεις του και το στιλ του το τοποθετούν απέναντι σε άλλα ηλεκτρικά όπως το VW ID.4 και το Tesla Model Y, ενώ η τιμή πώλησης υπολογίζεται από τις περίπου 40.000 ευρώ για την βασική έκδοση.

Το Ariya θα έχει πέντε εκδόσεις με έναν ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα ή διάταξη twin-motor για τετρακίνηση και δύο εκδόσεις μπαταριών με 63 kWh (με φορτιστή 7,3 kW) και 87 kWh (με τριφασικό 22 kW), ενώ υποστηρίζεται ταχυφόρτιση έως τα 130 kW.

H βασική έκδοση με τον έναν ηλεκτροκινητήρα 218 ίππων προσφέρει αυτονομία 357 χιλιομέτρων, ενώ η μεγαλύτερη και ισχυρότερη με 245 ίππους θα φτάνει τα 480 χλμ. Σε κάθε περίπτωση το 0-100 χλμ./ώρα είναι στα 7,5 δλ. με τελική περιορισμένη στα 160 χλμ./ώρα.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν οι εκδόσεις με τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ και το σύστημα e-4orce το οποίο χρησιμοποιεί το πίσω για ανάκτηση ενέργειας, για καλύτερη κράτημα και ποιότητα κύλισης. Στην περίπτωση της μικρής μπαταρίας το twin-motor Ariya αποδίδει 280 ίππους με αυτονομία 338 χλμ. και στην μεγάλη 308 ίππους με αυτονομία 456 χλμ.

Η κορυφαία έκδοση e-4orce Performance θα αποδίδει 280 ίππους με τις 63 kWh και 395 στις 87 kWh με 0-100 σε 5,1 δλ. και τελική στα 200 χλμ./ώρα. Το βάρος του Ariya κυμαίνεται από τους 1,8 έως τους 2,3 τόνους, ανάλογα με την έκδοση της μπαταρίας.

Σύγχρονο είναι το εσωτερικό με δύο οθόνες με διαγώνιο 12,3 ιντσών που μας παραπέμπουν στο MBUX της Mercedes). Το εξελιγμένο σύστημα infotainment έχει ενσωματωμένο και την ψηφιακή βοηθό Alexa και για πρώτη φορά σε μοντέλο της Nissan υπάρχει η δυνατότητα των over-the-air αναβαθμίσεων του λογισμικού. Κατά τα άλλα υπάρχουν μέχρι και τέσσερα προγράμματα οδήγησης (Standard, Sport, ECO και Snow για τα e-4orce) και το e-pedal που έχουμε δει και στο Leaf.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!