ΑΓΩΝΕΣ

GP Ουγγαρίας: Νικητής ο Hamilton, στο βάθρο οι Verstappen και Bottas!

Η Mercedes έδειξε για μια ακόμη φορά πόσο δυνατή είναι, ενώ η Ferrari πόσο αδύναμη με διαφορά γύρου! H Red Bull δίκαια στο βάθρο με τον Verstappen, πολύ καλή εμφάνιση της Racing Point και της McLaren. Ο Hamilton ισοφάρισε το ρεκόρ του Schumacher με 8η νίκη στην ίδια πίστα!

Η βροχή είχε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο πριν καν αρχίσει ο αγώνας αλλάζοντας τα πλάνα των ομάδων. Μεγάλη ατυχία για τον Verstappen ο οποίος πηγαίνοντας να πάρει θέση εκκίνησης χτύπησε το μπροστινό μέρος της Red Bull. Ο Bottas είχε μια πολύ κακή εκκίνηση σε αντίθεση με τις δύο Ferrari και τον Verstappen. Από τους πρώτους γύρους υπήρξε συνωστισμός για αλλαγή ελαστικών σε μέση γόμα όταν ο Hamilton έδειξε από νωρίς πως βρισκόταν σε δικό του αγώνα.

Ο Gasly ήταν ο πρώτος οδηγός που εγκατέλειψε στον 18ο γύρο όταν ο κινητήρας της Honda άρχισε να καπνίζει. Μέχρι τα μέσα του αγώνα δεν υπήρξε κάτι πολύ σπουδαίο πέρα από όμορφες μάχες ανάμεσα στον Ocon και τον Leclerc ή τον τελευταίο και τον Norris. Πολύ θετική η εμφάνιση των Haas μέχρι το μέσο του αγώνα που επωφελήθηκαν από την πολύ γρήγορη αλλαγή των ελαστικών όταν η πίστα άρχισε να στεγνώνει. Εν τω μεταξύ ο Hamilton είχε ρίξει γύρο στον Leclerc!

Φτάνοντας στα 2/3 του αγώνα, παρά την κακή του εκκίνηση ο Bottas έδειξε σε πόσο καλή κατάσταση είναι και κατάφερε να αναρριχηθεί στο top-3 και πίσω από τον Verstappen. Στον 58ο γύρο έρχεται η απόλυτη ταπείνωση για την Ferrari αφού ο Hamilton έριξε γύρο στον Vettel. Μάλιστα ο Sainz τα έριξε και στον μελλοντικό του team-mate, τον Leclerc!

Το GP της Ουγγαρίας επιβεβαίωσε δύο διαφαινόμενα πράγματα. Την ισχύ που έχει η Mercedes και την αδυναμία που έχει η Ferrari που δεν μπορεί καν να φανεί ανταγωνιστική. Η μόνη ομάδα που θα μπορούσε να κοντράρει κάπως την Mercedes είναι η Red Bull με τον Verstappen. Θετική η εμφάνιση της Racing Point, αναλαμπή για την Renault με τον Ricciardo, πολύ καλή για ένα ακόμη GP και η McLaren.

Δείτε εδώ την βαθμολογία στο πρωτάθλημα μετά από τρια Gran Prix. Επόμενος αγώνας στις 2 Αυγούστου στην Βρετανία και στο Silverstone (αγώνας στις 17:10).

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!