NEA

Βουλγάρικο “Game Boy” αντιγράφει σε χρόνο dt τα κλειδιά των αυτοκινήτων!

Η εταιρία SOS Auto Keys από την Βουλγαρία κατασκευάζει την δική της “παιχνιδομηχανή” η οποία κάθε άλλο παρά ψυχαγωγική είναι.

Γνωρίζετε το Game Boy της Nintendo; Ε, αυτή η συσκευή που βλέπετε μπορεί να μοιάζει με τη γνωστή παιχνιδομηχανή προηγούμενου μοντέλου αλλά η χρήση της είναι δόλια και παράνομη. Και αυτό επειδή πρόκειται για μια συσκευή που ανιχνεύει και καταγράφει το σήμα του κλειδιού από ένα αυτοκίνητο, όπως αναφέρει η DailyMail.

Πως γίνεται αυτό; Όπως έχουμε γράψει τα keyless συστήματα έχουν μια σημαντική αδυναμία αφού την ώρα που ο οδηγός πατήσει το κουμπί του κλειδιού ή τραβήξει την λαβή της πόρτας εκπέμπεται ένα σήμα που μπορεί να αντιγραφεί. Μια λύση είναι το keyless να μην εκπέμπει σήμα όταν είναι ακίνητο, αλλά ακόμη και έτσι ο “κυνηγός” μπορεί να ανιχνεύσει το σήμα με την κατάλληλη συσκευή.

Όπως το βουλγάρικο “Game Boy” που έχει ένα ειδικό λογισμικό ανίχνευσης, καταγραφής και αναπαραγωγής του σήματος ώστε ακόμη και η ίδια η συσκευή να λειτουργεί ως κλειδί! H εταιρία SOS Auto Keys τονίζει πως απαγορεύεται η παράνομη χρήση της συσκευής και πως προορίζεται μόνο για επαγγελματική χρήση και σχετικά συνεργεία.

Πάντως, το κόστος είναι πάρα πολύ υψηλό αφού βρίσκεται στις περίπου 22.000 ευρώ! Ακόμη και έτσι όμως μια καλά οργανωμένη σπείρα δεν θα αποθαρρυνθεί από την μπάζα που μπορεί να κάνει. Αφήστε που ένας κομπιουτεράκιας θα μπορούσε να «σπάσει» τη συσκευή και να αντιγράψει το λογισμικό της. Όλα «σπάνε» και «χακάρονται», έτσι δε λένε;

Πηγή: DailyMail

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!