NEA

H ηλεκτρική Mustang Mach-E με τα 1.420 άλογα βάζει φωτιά στην άσφαλτο!

Η Ford Mustang Mach-E 1400 είναι ένα ηλεκτρικό τερατάκι με 1.400 άλογα και επτά ηλεκτρικά μοτέρ!

Όσο ξενέρωτο και αν ακούγεται ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που καίει τα λάστιχά του στην άσφαλτο, τα όρια της ηλεκτροκίνησης μοιάζουν πραγματικά δίχως όρια. Και αυτό επειδή η ηλεκτρική one-off πρωτότυπη Mustang που βλέπετε κατάφερε να εντυπωσιάσει ακόμη και τον διάσημο πρωταθλητή drift στις ΗΠΑ, τον  Vaungh Gittin Jr, ο οποίος για την περίσταση βρέθηκε πίσω από το τιμόνι και μπορείτε να τον θαυμάσετε στο παρακάτω βίντεο.

Το σύστημα πρόωσης περιλαμβάνει τρεις ηλεκτροκινητήρες στον μπροστινό άξονα και τέσσερις στον πίσω, ενώ υπάρχει ένα πολύπλοκο σύστημα ελέγχου για να μπορεί ο οδηγός να αποφασίζει με ποιόν τρόπο θα κινείται στην πίστα. Η συνολική ισχύς φτάνει τα 1.400 άλογα (1.420 μετρικούς ίππους) τα οποία ταΐζονται από μια μπαταρία 56,8 kWh.

Για το φρενάρισμα η Mach-E 1400 χρησιμοποιεί τεράστια φρένα της Brembo, υπάρχει και υδραυλικό χειρόφρενο για τα drift, καθώς και σύστημα ανάκτησης της ενέργεια. Το αεροδυναμικό πακέτο διασφαλίζει κάτι παραπάνω από 1.000 κιλά downforce στα περίπου 260 χλμ./ώρα, μια τιμή που σίγουρα θα αδειάζει πολύ γρήγορα την μπαταρία.

Αλλά όπως είπαμε πρόκειται για ένα εντελώς πειραματικό μοντέλο που βασίζεται στο σασί του γνωστού Mach-E SUV. Πάντως, όπως πάνε τα πράγματα θα έρθει και η στιγμή που θα δούμε μια ηλεκτρική Mustang, εννοείται με λιγότερα άλογα από το ηλεκτρικό τερατάκι που θα κάνει πρεμιέρα επίδειξης στο NASCAR.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!