NEA

Αποκαλύφθηκε η Aston Martin Callum Vanquish 25

Η εταιρία του Ian Callum, σχεδιαστή της πρώτης Aston Martin Vanquish, παρουσίασε μία αναβαθμισμένη έκδοση αυτής, που θα παραχθεί σε 25 μόλις αντίτυπα.

Όπως φαίνεται η Aston Martin αρέσκεται να κατασκευάζει εκ νέου μοντέλα από το παρελθόν της. Χαρακτηριστική είναι η αναβίωση της κλασικής DB5, ενώ τώρα θα δούμε και την πρώτη Vanquish να ξαναμπαίνει στη γραμμή παραγωγής. Τεχνικά, βέβαια, για την τελευταία δεν ευθύνεται η ίδια αλλά ο πρώην σχεδιαστής της. Έχοντας ιδρύσει τη δική του εταιρία, ο Ian Callum ήρθε σε επαφή με τη φίρμα και πήρε την άδεια να κατασκευάσει την Aston Martin Callum Vanquish 25. Μία σπουδή του πως θα ήταν η αρχική Vanquish σήμερα.

Αυτή, λοιπόν, είναι η έκδοση παραγωγής του νέου αυτού μοντέλου, με περισσότερες από 350 μετατροπές στη σχεδίαση και σε μηχανολογικούς και τεχνολογικούς τομείς. Ξεκινώντας από τον κινητήρα, ο V12 των 580 ίππων ντύνεται με ένα κάλυμμα από δέρμα και ανθρακονήματα, ενώ χρησιμοποιεί μία νέα εισαγωγή αέρα, πάλι από ανθρακονήματα. Οι αναρτήσεις χρησιμοποιούν νέα αμορτισέρ της Bilstein και πιο άκαμπτες αντιστρεπτικές ράβδους. Είναι χαμηλωμένες κατά 10 χιλιοστά και συμπληρώνονται από ειδικά σχεδιασμένα ελαστικά Pilot Sport της Michelin. Αντίστοιχες αλλαγές και προσθήκες υπάρχουν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, στα χρησιμοποιούμενα υλικά και σε άλλα σημεία.

Τα μόλις 25 οχήματα που θα κατασκευαστούν, θα παραχθούν από την R-Reforged, μέρος του AF Racing Group που περιλαμβάνει επίσης την R-Motorsport racing team η οποία συνεργάζεται με την Aston Martin. Οι πρώτες παραδόσεις προγραμματίζονται για το Σεπτέμβριο, με παραδόσεις σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική. Όσο για τους τυχερούς ιδιοκτήτες, θα έχουν τη δυνατότητα να περάσουν χρόνο με τον ίδιο τον Ian Callum, μιλώντας για το αυτοκίνητο που αγόρασαν.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!