NEA

3D ξύλινες επενδύσεις από τη Bentley

Σε μία προσπάθεια να συγκεράσει την άκρατη πολυτέλεια με την πρωτοπορεία, η Bentley φρόντισε να δημιουργήσει τις πρώτες τρισδιάστατες ξύλινες επενδύσεις για τη ναυαρχίδα της, Flying Spur.

Την ιδέα αυτή την είχαμε δει πίσω, στο 2015, σε ένα πρωτότυπο που παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης. Παρόλα αυτά, τώρα περνάει στην παραγωγή, ως προαιρετικός εξοπλισμός για τις πίσω πόρτες της Flying Spur. Το κάθε πάνελ δημιουργείται από ένα μοναδικό κομμάτι ξύλο, με τον κατασκευαστή να χρησιμοποιεί αμερικάνικες καρυδιές και κερασιές. Όσο για την ανάγλυφη επιφάνεια, επιτυγχάνεται από ένα ειδικό μηχάνημα που προσφέρει ακρίβεια στην κοπή της τάξης του 0,1 mm.

«Οι τρισδιάστατες ξύλινες επιφάνειες αποτελούν το επόμενο στοιχείο εσωτερικού σχεδιασμού που έχουμε μεταφέρει από τα πρωτότυπα αυτοκίνητα στα μοντέλα παραγωγής. Αυτές λειτουργούν σε απόλυτη αρμονία με τις τρισδιάστατες δερμάτινες επενδύσεις στην καμπίνα της Flying Spur και δημιουργούν ένα ακόμα πιο ξεχωριστό περιβάλλον για όσους μεταφέρονται», δήλωσε σχετικά ο Brett Boydell, επικεφαλής του εσωτερικού σχεδιασμού του Bentley για τη Flying Spur.

Το κόστος για να επενδύσει κανείς τις πίσω πόρτες μίας Flying Spur με αυτές τις 3D ξύλινες επιφάνειες δεν το γνωρίζουμε, σίγουρα όμως θα είναι ανάλογο της αισθητικής και του ονόματος του κατασκευαστή. Άλλωστε και το κοινό στο οποίο απευθύνονται μπορεί να το καλύψει οικονομικά, εάν είναι να απολαύσει κάτι τόσο ξεχωριστό.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!