ΑΓΩΝΕΣ

GP Βρετανίας: Χαμός στους τελευταίους γύρους στο Silverstone! Νικητής ο Hamilton με διαλυμένο ελαστικό!

Όλα δείχνουν πως την φετινή σεζόν θα έχουμε μια ακόμη εύκολη κυριαρχία της Mercedes. Άτυχος ο Bottas στον προτελευταίο γύρο λόγω διαλυμένου ελαστικού (ακολούθησε και ο Sainz!), με τους Verstappen και Leclerc να ανεβαίνουν στο βάθρο!

Σε ένα Grand Prix με πολύ μέτριο θέαμα (σασπένς υπήρχε μόνο στους τελευταίους γύρους με τα κλαταρισμένα λάστιχα) το ενδιαφέρον μετατοπίστηκε περισσότερο στις μάχες των μικρότερων ομάδων. Σε αυτές βάζουμε πλέον και την Ferrari, έστω και αν επωφελήθηκε από την ατυχία του Bottas.

Ο αγώνας ξεκίνησε με την είδηση πως ο Nico Hulkenberg, o αντικαταστάτης του Perez που είναι σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού, δεν θα ξεκινούσε τον αγώνα λόγω προβλήματος στο μονοθέσιο της Racing Point. H εκκίνηση ήταν ομαλή αλλά στο δεύτερο γύρο μπήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας λόγω σύγκρουσης του Albon με τον Magnussen με την Haas να χάνει από νωρίς το ένα της μονοθέσιο. O Albon χρειάστηκε να μπει στα pits λόγω ζημιάς, ενώ δέχτηκε και ποινή 5 δευτερολέπτων για το συμβάν.

Φτάνοντας στο 13ο γύρο φάνηκε από την αρχή πως οι Mercedes κινούνταν στον γνωστό δικό τους ρυθμό με τους Verstappen και Leclerc να ακολουθούν. Κάπου εκεί το SC μπαίνει ξανά στην πίστα μετά από έξοδο με μεγάλη ταχύτητα του Kvyat και απώλεια ελέγχου του πίσω μέρους. Μετά από έξι γύρους το SC βγαίνει από την πίστα και υπάρχουν μερικές ανακατατάξεις με τις McLaren να ανεβαίνουν θέσεις.

Μετά το μισό του Grand Prix στο Silverstone η Alfa Romeo φαίνεται πως δεν είναι στα φόρτε της και κινείται λίγο καλύτερα από την απογοητευτική Williams. Με τις McLaren να συμπληρώνουν την εξάδα δόθηκε μάχη πιο πίσω.

Τραγικός ο Vettel και η Ferrari σε έναν αγώνα που η Mercedes θα επικρατούσε στο χαλαρό αν δεν υπήρχε το απρόβλεπτο με τα Pirelli. Τελικά, στο βάθρο ανέβηκαν οι Verstappen και Leclerc, ενώ οι Ricciardo, Norris και Ocon συμπλήρωσαν την εξάδα.

Παρακάτω η κατάταξη του αγώνα. Δείτε εδώ την βαθμολογία στο πρωτάθλημα. Επόμενος αγώνας την ερχόμενη Κυριακή, ξανά στο Silverstone (9 Αυγούστου στις 16:10).

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button