NEA

H Πολωνία μπαίνει στην ηλεκτροκίνηση με όχημα τη νεοσύστατη Izera!

Πρόκειται για μια εταιρία με έδρα την Βαρσοβία που έχει ως στόχο να κατασκευάζει αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ως χώρα η Πολωνία φιλοξενεί πολλές γραμμές παραγωγής από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές και σε αυτά τα εργοστάσια απασχολούνται περίπου 200.000 πολίτες της χώρας (άλλοι τόσοι εμπλέκονται άμεσα με την αγορά αυτοκινήτου). Κάπως έτσι προέκυψε η Izera, ένα σχήμα με κρατική ώθηση αποτελούμενο από τις εταιρίες PGE Polska Grupa, Energetyczna SA, Energa SA και Tauron Polska Energia SA και υπό της κοινοπραξίας ElectroMobility Poland. Η εταιρία ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2016 και το όνομα Izera σχετίζεται με μία μεγάλη οροσειρά της χώρας. 

H Izera παρουσίασε πρόσφατα τα δύο της πρωτότυπα μοντέλα που μοιάζουν σα να είναι έτοιμα για την παραγωγή. Ένα hatchback και ένα SUV, όπου για την σχεδίασή τους συνεργάστηκαν Πολωνοί designers μαζί με τους Ιταλούς της Torino Design. Έχουν μοντέρνα σχεδίαση εντός και εκτός και θα μπορούσαν με μια καλή τιμή πώλησης να κάνουν μια καλή πορεία στην αγορά. Από το 2023, όπως λένε οι Πολωνοί.

Πάντως, το αποτέλεσμα αδικούν οι ίδιοι οι άνθρωποι της Izera που προφανώς παρουσίασαν τα δύο τους ανώνυμα μοντέλα δίχως να έχουν να πουν κάτι σε τεχνολογικό υπόβαθρο. Πέρα από γενικολογίες όπως το ότι η αυτονομία θα είναι πάνω από 400 χιλιόμετρα ή πως το 0-100 χλμ./ώρα θα είναι κάτω από τα 8 δευτερόλεπτα.

Βλέπετε, είναι πολύ πιθανό απλά να έχει χτιστεί το οικοδόμημα και να αναζητείται η βάση η οποία θα μπορούσε να είναι π.χ. η πλατφόρμα του VW Group (MEB) ή της PSA (eVMP, CMP).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!