ΑΓΩΝΕΣ

GP 70ης Επετείου: Ο Max Verstappen έσπασε το σερί των Mercedes!

Σε ένα αγώνα με την τακτική της κάθε ομάδας επικεντρωμένη στην αντοχή των Pirelli η Red Bull κινήθηκε πιο έξυπνα και πήρε τη νίκη με τον Verstappen σπάζοντας το σερί της Mercedes! Στο βάθρο οι Hamilton και Bottas.

Η εκκίνηση δεν επιφύλασσε κάποιες εκπλήξεις με τις δύο Mercedes να πετάγονται μπροστά και να δείχνουν από την αρχή ποιος είναι το αφεντικό. Πολύ καλή εκκίνηση είχε ο Verstappen -που προσπέρασε τον Hulkenberg- σε αντίθεση με τον Vettel που το έχασε με υπερστροφή μόλις στην πρώτη στροφή δείχνοντας σε πόσο κακή φόρμα βρίσκεται ο Γερμανός.

Εκτός από τους Verstappen, Kvyat και Raikkonen με τα σκληρά ελαστικά, όλοι οι άλλοι είχαν μεσαία γόμα. Κομβική για το Silverstone ήταν η επιλογή των ελαστικών και από νωρίς είδαμε κάποια μονοθέσια (όπως οι Albon, Gasly, Norris) να μπαίνουν για αλλαγή σε σκληρά. Στον 13ο γύρο ήταν η σειρά των Mercedes να μπουν για αλλαγή με πρώτο επισκέπτη τον Bottas, μετά τον Hamilton και τον Verstappen να περνά για πρώτη φορά μπροστάρης του αγώνα.

Ο Albon έκανε ένα εντυπωσιακό προσπέρασμα στον Raikkonen που τρέχει στην τελευταία του σεζόν στην F1, ενώ ο Vettel ανέβηκε στην 10άδα και τον Leclerc να δίνει μάχη με τον Sainz για την 4η θέση. Αυτά μέχρι να κάνουν pitstop οι Ferrari και μέχρι το μισό του αγώνα η κατάταξη είχε ως κάτωθι.

Από εκεί και πέρα κάθε αλλαγή ελαστικών και η σωστή διαχείριση από τους οδηγούς θα έδινε το καλύτερο αποτέλεσμα για τον καθένα. Συνωστισμός στα pits με τους Bottas και Verstappen και τον Hamilton να περνά μπροστά και να ρισκάρει με την αντοχή των ελαστικών του αφού ένα pitstop θα του στοιχίσει τη νίκη.

Τελικά ο Hamilton το έκανε το pitstop και ο Verstappen πέρασε μπροστά περίπου 10 γύρους πριν την καρό σημαία. Ο Hamilton βγήκε στην 4η θέση αλλά κατάφερε με τσαμπουκά πρωταθλητή να προσπεράσει τον Leclerc και τον Bottas και να τερματίσει στην 2η θέση. Τέλος αγώνα με νικητή τον Max Verstappen!

Παρακάτω η κατάταξη του αγώνα. Δείτε εδώ την βαθμολογία στο πρωτάθλημα. Επόμενος αγώνας την ερχόμενη Κυριακή στην Ισπανία (16 Αυγούστου στις 16:10).

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!