NEA

Νέα teaser για το Skoda Enyaq iV!

H τσέχικη εταιρία έδωσε νέα στοιχεία για το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα κυκλοφορήσει και στην χώρα μας το 2021.

Όπως μπορούμε να δούμε το Enyaq iV είναι ένα δυναμικό σχεδιαστικά ηλεκτρικό με την χαρακτηριστική μάσκα που εδώ είναι κλειστή. Οι προβολείς είναι ενιαίοι (και όχι ξεχωριστοί όπως στο Kamiq), ενώ το πίσω μέρος συμπληρώνει την συμπαγή άποψη του ηλεκτρικού SUV.

Νωρίτερα η Skoda έχει αποκαλύψει σε σχέδιο και το ταμπλό του Enyaq iV, το οποίο έχει μήκος 4.648 mm, πλάτος 1.877 mm και ύψος 1.618 mm. Το μεταξόνιο είναι 2.765 mm ενώ η χωρητικότητα αποσκευών 585 λίτρα. Ο οδηγός απολαμβάνει όλες τις σχετικές πληροφορίες μέσω μιας κεντρικής οθόνης 13 ιντσών που μοιάζει να αιωρείται στο χώρο και, εάν είναι επιθυμητό, ​​ένα head-up display επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality). Μια μόνιμη σύνδεση στο διαδίκτυο εξασφαλίζει ότι όλες οι εφαρμογές είναι πάντα ενημερωμένες.

Το Enyaq iV είναι το πρώτο όχημα του Volkswagen Group στην Ευρώπη που βασίζεται στην MEB. Συνολικά θα έχει πέντε διαφορετικές παραλλαγές ισχύος και τρία μεγέθη μπαταριών. Ανάλογα με την επιλεγμένη έκδοση, η κίνηση μεταδίδεται είτε στους πίσω τροχούς είτε και στους τέσσερις.

Το βασικό μοντέλο είναι το Enyaq iV 50. Η μπαταρία ιόντων λιθίου έχει ονομαστική χωρητικότητα 55 kWh (καθαρή χωρητικότητα: 52 kWh). Ο πίσω ηλεκτροκινητήρας έχει ισχύ 109 kW (148 PS), προσφέροντας μέγιστη αυτονομία έως και 340 χλμ.

Αυτή αυξάνεται μέχρι τα 390 χλμ. στο Enyaq iV 60 των 132 kW (179 PS), εξοπλισμένο με μπαταρία 62 kWh (καθαρή: 58 kWh). Το ENYAQ  iV 80 με  μετάδοση κίνησης στους  πίσω τροχούς παράγει 150 kW (204 PS), έχει τη μεγαλύτερη αυτονομία έως και 500 χλμ. στον κύκλο WLTP.

Τα Enyaq iV 80X και Enyaq iV vRS αποδίδουν 195 kW (265 PS) και 225 kW (306 PS) αντίστοιχα. Η μπαταρία των 82 kWh (net: 77 kWh) χρησιμοποιείται επίσης από τις δύο εκδόσεις που είναι εφοδιασμένες με ένα δεύτερο ηλεκτρικό κινητήρα, τοποθετημένο εμπρός και συνεπώς με κίνηση σε όλους τους τροχούς. Το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας επιταχύνει από 0 έως 100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,2 δευτερόλεπτα και έχει μέγιστη ταχύτητα 180 χλμ./ώρα. Η μέγιστη αυτονομία και των δύο τετρακίνητων εκδόσεων φτάνει μέχρι τα 460 χλμ.

Το Skoda Enyaq iV μπορεί να φορτιστεί με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Εκτός από την συμβατική υποδοχή 230 Volt οικιακής πρίζας με έξοδο εναλλασσόμενου ρεύματος 2,3 kW, το όχημα μπορεί επίσης να φορτιστεί άνετα κατά τη διάρκεια της νύχτας στο σπίτι (ή την παραμονή στο γραφείο) χρησιμοποιώντας ένα Wall Box ισχύος έως και 11 kW. Αυτή διαρκεί έξι έως οκτώ ώρες, ανάλογα με το μέγεθος της μπαταρίας. Οι σταθμοί γρήγορης φόρτισης DC με ισχύ φόρτισης 125 kW αποτελούν την τρίτη επιλογή. Μπορούν να επαναφορτίζουν τη μπαταρία του ENYAQ  iV από το 10% στο 80% σε μόλις 40 λεπτά.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!