NEA

Mahindra Thar, κάνε το όπως το Wrangler! (video)

Εάν νομίζετε ότι στην εικόνα βλέπετε το κλασικό off road όχημα της Jeep, σκεφτείτε ξανά. Χρησιμοποιώντας φωτοτυπικό, αντί για σχεδιαστικό τμήμα, η Mahindra ξαναχτυπά.

Τα θέματα αντιγραφής μεταξύ των δύο εταιριών δεν είναι καινούρια. Όσο περνούν όμως τα χρόνια, δεν δείχνουν και να βελτιώνονται, παρά τα δικαστήρια που έχει κάνει κατά καιρούς η Jeep για να προφυλάξει τη σχεδιαστική ταυτότητα των μοντέλων της. Η τελευταία πράξη του δράματος έχει να κάνει με το Thar, το νέο εκτός δρόμου όχημα που παρουσίασαν οι Ινδοί.

Κοιτάζοντας το από μπροστά (και από το πλάι, και από άλλες γωνιές…) θα μπορούσε εύκολα κανείς να βάλει τα δύο μοντέλα δίπλα δίπλα και να ξεκινήσει το παιχνίδι «κύκλωσε τις διαφορές». Υπάρχουν βέβαια διαφοροποιήσεις σε αρκετά σημεία, όπως στα φτερά και τους προφυλακτήρες. Η κλασική μάσκα όμως, με τις επτά κάθετες γρίλιες και τα στρογγυλά φώτα πραγματικά «βγάζει μάτια».

Οι ομοιότητες συνεχίζονται και στο εσωτερικό των δύο αυτοκινήτων, με αυτό του Thar να παραπέμπει αρκετά στο προηγούμενης γενιάς Wrangler. Οι άνθρωποι της Mahindra φρόντισαν ωστόσο να ενσωματώσουν μία έγχρωμη οθόνη 7 ιντσών και επενδύσεις από ψεύτικο ανθρακόνημα, ώστε να δώσουν ένα πιο μοντέρνο τόνο εντός. Όσο για τη διαμόρφωση του σαλονιού, μεταβάλλεται μεταξύ τεσσάρων και έξι θέσεων.

Αναφορικά με τους κινητήρες, υπάρχουν δύο εναλλακτικές. Ένας 2λιτρος TGDi των 152 ίππων και 320 Nm και ένας πετρελαιοκινητήρας 2,2 λίτρων, mHawk, απόδοσης 132 ίππων και 300 Nm. Η κίνηση μεταφέρεται και στους 4 τροχούς, μέσω ενός μηχανικού (ή προαιρετικά αυτόματου) κιβωτίου 6 σχέσεων. Οι αναρτήσεις του Thar είναι πολλαπλών συνδέσμων και υπόσχεται «καλές εκτός δρόμου δυνατότητες και πολύ υψηλή ποιότητα κύλισης εντός δρόμου».

Φυσικά, ασχέτως με το πόσο καλό είναι, το Thar προορίζεται για την αγορά της Ινδίας. Το να αφήσει η Jeep να πατήσει το πόδι του σε άλλες αγορές, όπως αυτές της Ευρώπης ή της Αμερικής, είναι κάτι που θα θέλαμε πραγματικά να το δούμε…

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!