NEA

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Η Ευρώπη προσπέρασε την Κίνα!

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πάνω από 1 εκατομμύριο πωλήσεις διαφόρων EV μέσα στο 2020 για τις Ευρωπαϊκές αγορές, κάτι που ενισχύεται από την πιο έντονη παρουσία της Tesla στην Ευρώπη αλλά και από προσιτά μοντέλα, όπως το ID. 3 της VW.

Μέχρι πρότινος η μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών παγκοσμίως ήταν αυτή της Κίνας. Ωστόσο, από το περασμένο μήνα διαφαίνεται μία σημαντική αλλαγή, με τις ευρωπαϊκές αγορές να παίρνουν κεφάλι. Και αυτό χάρη στις μεγάλες επιδοτήσεις σε σημαντικές αγορές -όπως της Γερμανίας και της Γαλλίας- που έδωσαν πολύ μεγάλη ώθηση στις πωλήσεις EV μοντέλων, ακόμα και κόντρα στην κρίση που προκάλεσε η πανδημία.

Μέσα στους πρώτους επτά μήνες της χρονιάς, σχεδόν 500.000 ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα ταξινομήθηκαν στην Ευρώπη, ξεπερνώντας την Κίνα κατά 14.000 μονάδες. Τα αμιγώς ηλεκτρικά ήταν 269.000 και τα plug-in υβριδικά στις 231.000 μονάδες.

Η τάση φαίνεται να συνεχιστεί καθώς στην Ευρώπη οι κυβερνήσεις φαίνονται αποφασισμένες να χαλαρώσουν λίγο τις απαιτήσεις για μείωση των ρύπων, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της Κίνας μειώνει τις επιδοτήσεις στα ηλεκτρικά μοντέλα ώστε να εξορθολογιστεί η αγορά και να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιριών.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!