NEA

Θα μπορούσε να υπάρξει μια συγχώνευση της Nissan με την Honda;

Από πέρυσι η ιαπωνική κυβέρνηση πιέζει τις καταστάσεις ώστε η Nissan να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με την Honda και να καταστρατηγήσουν μια συμμαχία, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

H κυβέρνηση της Ιαπωνίας προφανώς έχει ως στόχο να ισχυροποιήσει περισσότερο την εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία της και φοβάται για το μέλλον της Nissan. Άλλωστε οι ιαπωνικές αρχές ήταν αυτές που τέντωσαν το σκοινί με την σύλληψη και το σκάνδαλο Ghosn. Και τώρα θεωρούν πως η Renault νοιάζεται περισσότερο για την θωράκιση της θέσης της στην Ευρώπη αφήνοντας πιο έξω από αυτή τη Nissan και ακόμη πιο έξω την Mitsubishi.

Παρά το δημοσιεύματα των FT, τόσο το γραφείο του Πρωθυπουργού της Ιαπωνίας όσο και οι Nissan και Honda αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο. “Μία συνένωση Nissan-Honda μοιάζει εφικτή μόνο σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν την αυτοκινητοβιομηχανία” δήλωσε πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Nissan που διατήρησε την ανωνυμία του.

Και δεν έχει καθόλου άδικο αφού η Honda είναι μια εταιρία με τη λογική του “περήφανου σαμουράι” που δεν δέχεται συμμαχίες και προτιμά να τα σχεδιάζει και να τα κατασκευάζει όλα μόνη της σε μηχανολογικό επίπεδο. Αυτή ήταν πάντοτε η λογική του ιδρυτής της μάρκας, Soichiro Honda. Ωστόσο, τα δεδομένα αλλάζουν, ειδικότερα στην εποχή της πανδημίας και τα νέα δεδομένα που θα φέρει η ηλεκτροκίνηση.

Έτσι, η τρίτη μεγαλύτερη ιαπωνική εταιρία με πωλήσεις 4,8 εκατομμυρίων αυτοκινήτων και τεράστια βιομηχανική δραστηριότητας (μοτοσικλέτες, εξωλέμβιες, ναυτιλία, αεροναυπηγική, γεννήτριες κ.α.) ίσως και να αλλάξει φιλοσοφία και τελικά να χρειαστεί να προχωρήσει σε συνεργασίες και κάποιες οικονομίες κλίμακος. Κάτι που κάνει η Toyota τα τελευταία χρόνια…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!