NEA

RAM 1500 TRX: Διπλοκάμπινο με 712 άλογα!

Μια νέα μάχη έχει φουντώσεις στις ΗΠΑ και αφορά στην δημοφιλέστερη κατηγορία της αγοράς: τα SUV και μεγάλα pickup!

H Ford έχει ρίξει λάδι στη φωτιά με τα Bronco και F150 και λογικό είναι ο ανταγωνισμός να θέλει να αντιδράσει ανάλογα. Όπως η RAM (η οποία ανήκει στον όμιλο της Fiat-Chrysler) με το 1500 TRX που σε μήκος φτάνει κοντά τα 6 μέτρα και σε βάρος τους 2,5 τόνους.

Και παρά τα παραπάνω νούμερα δεν πτοείται να πετύχει τα 0-97 χλμ./ώρα σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα και με την βοήθεια του launch control. Από την άλλη, η τελική περιορίζεται στα 190 χλμ./ώρα τόσο για λόγους ασφάλειας όσο και για αεροδυναμικής.

Το πανίσχυρο «αγροτικό» της Ram έχει κάτω από το καπό του έναν V8 6.2 Hemi και με αρωγό έναν μηχανικό υπερσυμπιεστή φτάνει τους 712 ίππους. Και κάπως έτσι την «μπαίνει» στο F150 Raptor της Ford που εφοδιάζεται με έναν 3.5 V6 με 456 ίππους. Αξιοσημείωτο είναι το σύστημα Jump Detection που με τη συνεργασία των αισθητήρων αντιλαμβάνεται τυχόν αναπηδήσεις και μειώνει την απόδοση του κινητήρα προκειμένου να αποφευχθούν ζημιές.

Εννοείται πως για ένα αυθεντικό pickup το πλαίσιο τύπου σκάλας είναι ακόμα πιο ενισχυμένο. Tο ίδιο και η ανάρτηση με τα ειδικά σχεδιασμένα ενεργά αμορτισέρ της Bilstein με τη διαδρομή των 33 εκατοστών. Ο πίσω άκαμπτος άξονας είναι Dana 60 και οι τροχοί είναι της διάστασης  325/65 R18 και έχουν ύψος που φτάνει τα 90 εκατοστά.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!