NEA

Petrolgate: Σκιές και πάνω από την Porsche για παραποίηση ρύπων σε βενζινοκινητήρες!

Λίγες μέρες μετά την είδηση για τους «πειραγμένους» TFSI της Audi έρχεται και ένα νέο επεισόδιο για μία ακόμη εταιρία του VW Group, την Porsche!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, η έρευνα αφορά κινητήρες βενζίνης που υπήρχαν στα αυτοκίνητα της εταιρίας πριν το 2017 για τις ευρωπαϊκές αγορές. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η ίδια η Porsche υποστηρίζει την έρευνα και ήδη ξεκίνησε και εσωτερικός έλεγχος για την υπόθεση. Στέλεχος της εταιρίας δήλωσε ότι δεν αφορά όλα τα μοντέλα της εταιρίας.

Μία αναφορά από την Bild am Sonntag σημειώνει ότι η έρευνα αφορά κινητήρες από το 2008 έως το 2013 που μπήκαν σε μοντέλα όπως η 911 και η Panamera. Οι παράνομες ενέργειες αφορούσα επεμβάσεις στο software και το hardware των κινητήρων, που είχαν ως αποτέλεσμα την παραποίηση των εκπομπών καυσαερίων και την παραπλάνηση των αντίστοιχων τεστ.

Μόλις πέρσι η Porsche υπέγραψε μία συμφωνία 630 εκατομμυρίων δολαρίων με τις γερμανικές αρχές για το γεγονός ότι χρησιμοποιούσε παράνομες συσκευές για να παραποιεί τους ρύπους σε κινητήρες diesel, όμοια με την VW. Αυτό μάλιστα είχε ως αποτέλεσμα την απόφαση της εταιρίας να εγκαταλείψει εντελώς τους κινητήρες diesel καθώς παραδέχθηκαν ότι είχε σημαντικό αντίκτυπο στην εικόνα της Porsche.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button