NEA

Με το νέο VW Golf GTE στον κόφτη! (video)

Στα πλαίσια της πρώτης του παρουσίασης στη Γερμανία, κάποιοι σκέφτηκαν να βγάλουν το νέο Golf GTE μια βόλτα στην Autobahn, να δούνε πως τα πάει στην περιοχή του κόφτη…

Εντάξει, σε σχέση με κάτι άλλα βιντεάκια που ανεβάζουμε κατά καιρούς, με Porsche και BMW-δράκους, που τρακοσαρίζουν για πλάκα, τα 230 χλμ./ώρα ίσως να μην φαίνονται πολλά. Εδώ όμως δεν μιλάμε για ένα αμιγώς σπορ όχημα, από αυτά που κυνηγούν τα δευτερόλεπτα στις πίστες. Εδώ έχουμε την ηλεκτροκίνητη εκδοχή του GTI, που αν όλα πάνε καλά, δεν είναι απίθανο να εκθρονίσει άμεσα το βασιλιά από το θρόνο του!

Τα σχετικά με τη νέα γκάμα των γρήγορων Golf τα έχουμε γράψει και άλλες φορές. Η επανάληψη όμως βοηθά να τα αφομοιώσουμε, οπότε πάμε μία γρήγορη αναφορά στο Golf GTE. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα hot hatch, το οποίο όμως εφοδιάζεται με ένα plug-in υβριδικό σύστημα. Ένα συμβατικό μοτέρ TSI 1.4 λίτρων με 150 ίππους και έναν ακόμα ηλεκτροκινητήρα, όπου συνολικά η ισχύς αυτών των δύο αγγίζει τους 245 ίππους (όσο ακριβώς και στο Golf GTI). Η ροπή του, από την άλλη, είναι 400 Nm, έναντι 370 του GTI, ίσα να αντισταθμίζει τα επιπλέον κιλά.

Τι κερδίζουμε εδώ; Ένα συσσωρευτή 13 kWh, ο οποίος επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά σε αποστάσεις έως 60 χλμ. και με ταχύτητα έως 130 χλμ./ώρα. Αισθητά Μειωμένη κατανάλωση και αντίστοιχα πολύ χαμηλότεροι ρύποι, με όλη όμως την απόλαυση που προσφέρουν τα 245 PS. Το πως επιταχύνει ένα τέτοιο μοντέλο θα το ανακαλύψετε πατώντας το play. Ο οδηγός του μάλιστα, από το κανάλι Automann-TV, μας δίνει και αρκετές παραπάνω πληροφορίες, ίσα να μας ανοίξει την όρεξη, μέχρι τη στιγμή που θα το βάλουμε και εμείς στο χέρι, για τη σχετική δοκιμή.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!