ΑΓΩΝΕΣ

Επανέρχεται το Ακρόπολις στο WRC;

Αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε πόσο μικρό ή μεγάλο καλάθι πρέπει να κρατήσουμε, ευχόμαστε όμως όντως οι εξελίξεις να είναι ενθαρρυντικές, προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο εθνικός μας αγώνας, αντικειμενικά, αποτελεί ένα από τα παλαιότερα, σκληρότερα και πιο σημαντικά event στο καλεντάρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι. Εδώ και αρκετά χρόνια, ωστόσο, έχει επέλθει σε μαρασμό, λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας. Τελευταία φορά που μέτρησε στο WRC ήταν το 2013. Και τώρα, αρχίζουν να ακούγονται ορισμένες φωνές ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψει…

Η επιτροπή διεκδίκησης μεγάλων αθλητικών γεγονότων μηχανοκίνητου αθλητισμού ακούγεται ότι κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση. Φέτος το φθινόπωρο θα φιλοξενούσε ένα κομμάτι της προετοιμασίας των ομάδων του WRC, με την αβεβαιότητα όμως και τις αλλαγές που προέκυψαν, λόγω πανδημίας, αυτό δεν κατέστη εφικτό. Το πλάνο, όπως ακούγεται, είναι εντός του 2021 το ράλι Ακρόπολις να επανέλθει στο ERC, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι και μία χρονιά αργότερα, εάν όλα πάλε καλά, να ξαναβάλει τη σφραγίδα του WRC.

Είναι σίγουρο ότι πολλοί οδηγοί και ομάδες καλοβλέπουν μια τέτοια εξέλιξη. Στο τέλος όμως της μέρας, αυτό που θα παίξει τον καθοριστικό ρόλο είναι το οικονομικό. Φήμες λένε ότι ένα μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού έχει ήδη καλυφθεί, υπάρχει ακόμα όμως απόσταση μέχρι να καλυφθούν όλες οι προϋποθέσεις για να πέσουν οι υπογραφές. Ας ελπίσουμε όλα να πάνε καλά και να μπορούμε από το 2022 να χαιρόμαστε και πάλι το σκληρότερο αγώνα ράλι του πλανήτη, στον τόπο μας!

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!