ΑΓΩΝΕΣ

Η Renault F1 αλλάζει σε Alpine F1!

H ομάδα της Renault στην Formula 1 μετονομάζεται σε Alpine από την επόμενη αγωνιστική περίοδο του 2021.

Με στόχο να χαράξει μια νέα εποχή η Renault φέρνει την σπορ ονομασία Alpine από τα ράλι στον χώρο της Formula 1. Παράλληλα η γαλλική εταιρία θα εξελίξει περαιτέρω την υβριδική τεχνολογία E-Tech όπως δήλωσε ο αγωνιστικός διευθυντής της μάρκας, Cyril Abiteboul, o οποίος πιθανότατα θα παραμείνει στο πόστο του και για το επόμενο πρωτάθλημα.

Η Renault μπήκε στο χώρο της F1 το 1977 και πρωταγωνίστησε με τους turbo κινητήρες. Ως ομάδα αποχώρησε το 1985 αλλά ως συνέχισε ως προμηθευτής κινητήρων. Το 1989 με τους ατμοσφαιρικούς V10 κατέκτησε τα πρωταθλήματα με την Williams το 1992 (Mansell) και 1993 (Prost). To 1994 και το 1995 (και τα δύο ο Schumacher) με την Benetton, ενώ το 1996 (Hill) και το 1997 (Villeneuve) με την Williams.

Το 2002 και αφού είχε εξαγοράσει δύο χρόνια νωρίτερα την Benetton του Ecclestone επέστρεψε ως Renault F1, κατακτώντας τα πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών το 2005 και το 2006 με τον Alonso. Ως προμηθευτής κινητήρων με την Red Bull η Renault διακρίθηκε την χρυσή τετραετία 2010-2013 του Vettel.

Υπενθυμίζεται πως του χρόνου με τα χρώματα της πλέον Alpine F1 θα αγωνίζεται ο Fernando Alonso που επιστρέφει στην F1.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!