NEA

Το Lucid Air είναι ο “δήμιος” του Tesla Model S!

Η διάθεση του Lucid Air Dream Edition θα ξεκινήσει στα μέσα του 2021 με τιμή στις 169.000 δολάρια. Ένα χρόνο πιο μετά θα λανσαριστούν και οι βασικές εκδόσεις με τιμή από 72.500 δολάρια.

Η Lucid είναι μια από τις εταιρίες που η φήμη της στην Αμερική έχει προηγηθεί για ένα πολύ απλό λόγο: επειδή κάποιοι την θεωρούν ως την μόνη που μπορεί να κλονίσει την αυτοκρατορία της Tesla. Και αυτό επειδή στο δυναμικό της εταιρίας έχουν ενταχθεί πολλοί με προϋπηρεσία στον Elon Musk. Χαρακτηριστικό είναι πως το Lucid Air Dream Edition εξελίχθηκε από τον Peter Rawlinson, τον υπεύθυνο εξέλιξης του Tesla Model S. Επιπρόσθετα η Lucid είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής μπαταριών στην Formula E!

Έτσι, τo πολυτελές και μεγάλο Air, με την σούπερ αεροδυναμική στο 0,21, εφοδιάζεται με μια πολύ μεγάλη μπαταρία 113 kWh (εξέλιξης Lucid και κατασκευής LG Chem) που τροφοδοτούν με ηλεκτρική ενέργεια τους δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος 1.080 ίππων. Η συνολική αυτονομία (κατά EPA) φτάνει τα 832 χλμ. όταν του Tesla Model S είναι στα 647.

Εδώ να πούμε πως η τάση του συστήματος φτάνει τα 924 V (της Porsche είναι στα 800 V) και είναι η υψηλότερη που υπάρχει μέχρι στιγμής σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο! Ανάλογα ισχυρή είναι η δυνατότητα ταχυφόρτισης στα 300 kW όταν συγκριτικά η Porsche Taycan έχει μέγιστη ισχύ φόρτισης 270 kW και το Tesla Model 3 στα 250 kW. Θεωρητικά η ταχύτητα φόρτισης είναι 32 χλμ./λεπτό, ενώ υπάρχει και ανάστροφη λειτουργία τροφοδοσίας του οικιακού δικτύου.

Από πλευράς μεγέθους οι μηχανικοί της Lucid αναφέρουν χαρακτηριστικά πως ο ηλεκτροκινητήρας μαζί με τη μετάδοση και το μετατροπέα τάσης χωρά σε μια αποσκευή από αυτές που παίρνει κανείς μαζί του στο αεροπλάνο. Το Lucid Air των 1.080 ίππων, που για τα 0-96 χλμ./ ώρα χρειάζεται μόλις 2,5 δεύτερα, έχει τελική ταχύτητα 320 χλμ./ ώρα και στο ¼ του μιλίου είναι το ίδιο γρήγορο (9,9 δεύτερα) με τη Bugatti Chiron, κοστίζει από 160.000 δολάρια.

Πέρα από το εντυπωσιακό αμάξωμα το Lucid Air έχει και ένα άκρως εντυπωσιακό διάκοσμο στον οποίο κυριαρχεί μια κυρτή οθόνη 34 ιντσών με ανάλυσης 5Κ! Από αυτήν στην κεντρική κονσόλα ελέγχεται το infotainment καθώς και το ηχοσύστημα με τα 29 ηχεία. Οι πίσω θέσεις μπορεί να είναι και ξεχωριστές, με μια κονσόλα ανάμεσά τους στην οποία υπάρχει και ένα tablet από το οποίο ελέγχονται διάφορες λειτουργίες.

Φυσικά υπάρχει υποστήριξη ανέπαφου ελέγχου, φωνητικών εντολών Alexa και όλες οι σύγχρονες δυνατότητες συνδεσιμότητας. Το πορτμπαγκάζ φτάνει τα 730 λίτρα, από τα οποία τα 280 αντιστοιχούν στο επανομαζόμενο frunk, δηλαδή τον εμπρός χώρο αποσκευών. Τέλος, να πούμε πως η Lucid ετοιμάζει και την top έκδοση Air Performance με τρεις ηλεκτροκινητήρες και 1.300 ίππους!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!