NEA

Η Bugatti πωλήθηκε στην κροατική Rimac(;)

Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση το VW Group θα πουλήσει την Bugatti στην Rimac με αντάλλαγμα ένα μεγάλο ποσοστό της τελευταίας που θα περάσει στην Porsche!

H ηλεκτροκίνηση έχει ανατρέψει τα δεδομένα στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία και ένα τρανό παράδειγμα θα είναι αυτό της Bugatti. Την είδηση ανέδειξε το βρετανικό περιοδικό Car Magazine, το οποίο αναφέρει πως η συμφωνία έχει ήδη ολοκληρωθεί και πως θα ανακοινωθεί προσεχώς. Τι προβλέπεται;

Το VW Group πρέπει να μειώσει το μέσο όρο εκπομπών CO2 και ένα μεγάλο βαρίδι είναι η Bugatti. Αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που θα πουλήσει την ιστορική γαλλική φίρμα στην Rimac, η οποία εξειδικεύεται στην κατασκευή ηλεκτρικών hypercars με τρανταχτές συνεργασιες, όπως με την Aston Martin, την Hyundai κ.α.

Φήμες για επαναπροσδιορισμό των θέσεων και των ρόλων τους στον Όμιλο VW υπάρχουν και για τις εταιρίες Lamborghini, Seat/ Cupra, Ital Design, Bentley και Ducati!

Φυσικά, η κροατική εταιρία δεν έχει τα κονδύλια για να αγοράσει ένα τόσο ισχυρό brand name και σε αντάλλαγμα θα παραχωρήσει ένα μεγαλύτερο μετοχικό ποσοστό στην Porsche, η οποία ήδη έχει το 15,5%. Και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το ποσοστό αυτό θα ανέβει έως 49,9% αφού το πιθανότερο είναι οι Κροάτες να διατηρήσουν τον έλεγχο της εταιρίας τους.

Προφανώς, θα δούμε ένα ισχυρό συνδυασμό στα ηλεκτρικά supercars. Από την μια, η Porsche έχει δείξει τις νέες προοπτικές με την Taycan, με την συνεργασία και την τεχνογνωσία που διαθέτει η Rimac (μπράβο στους Κροάτες). Από την άλλη, όλα δείχνουν πως η διάδοχος της Chiron θα είναι ηλεκτροκίνητη βάζοντας ένα εντελώς νέο κεφάλαιο σε μια πασίγνωστη προπολεμική εταιρία.

Η Bugatti θα αλλάξει ξανά χέρια από τότε που πτώχευσε (το 1995) και την εξαγόρασε ο όμιλος Volkswagen (το 1999).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!