NEA

Το Model S Plaid θα είναι το απόλυτο Tesla!

Θα αποδίδει 1.100 άλογα, θα φτάνει μέχρι τα 322 χλμ./ώρα και θα μπορεί να διανύσει 838 χιλιόμετρα με μία φόρτιση!

Ο Elon Musk μπορεί να απογοήτευσε στο Battery Day για όσους περίμεναν κάτι συγκλονιστικό γύρω από την τεχνολογία των μπαταριών, αλλά έκλεψε τις εντυπώσεις ανακοινώνοντας μια κορυφαία έκδοση για το Mode S. Την Plaid, η οποία θα έχει τρία ηλεκτρικά μοτέρ (δύο στον πίσω άξονα και έναν στον εμπρός) με ισχύ 670 ίππων έκαστο.

Η συνδυασμένη ισχύς θα φτάνει τα 1.100 άλογα τα οποία θα «ταΐζει» μία μεγάλη μπαταρία που θα είναι 30% μεγαλύτερη από την τωρινή και θα φτάνει σε χωρητικότητα τις 130 kWh. Οι επιδόσεις είναι απλά καταιγιστικές αφού τα 0-96 χλμ./ώρα (τα 0-60 μίλια/ώρα) θα επιτυγχάνονται σε λιγότερα από 2,0 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 322 χλμ./ώρα.

Όσο για την αυτονομία αυτή θα φτάνει τα 838 χλμ. και φυσικά σε πολύ πιο χαλαρούς ρυθμούς από ότι λένε τα νούμερα των επιδόσεων. Στόχος της Tesla είναι να «καπελώσει» το Lucid Air, ενώ ο Musk ανέφερε πως έχει βάλει στο μάτι και ένα ρεκόρ στο Nürburgring. Αξιοσημείωτο είναι πως στην αμερικάνικη πίστα Laguna Seca το Plaid ήταν 3,0 δλ. ταχύτερο από το Lucid Air και  1,3 δλ. πιο αργό από τη McLaren Senna (στην οποία ανήκει το ρεκόρ).

Η βασική τιμή του Tesla Model S Plaid στις ΗΠΑ ξεκινά από τις 134.490 δολάρια (περίπου 115.000 ευρώ), ενώ για την Ευρώπη δεν προβλέπεται η διάθεσή του. Τουλάχιστον, για την ώρα…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!