ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Peugeot Sport Engineered: To 508 PSE είναι το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής της μάρκας!

Η PSE ανοίγει το δρόμο για μία νέα εποχή όπου το kilowatt θα είναι ο βασιλιάς και θα μπορεί να εξασφαλίσει απαράμιλλο επίπεδο ισχύος και ροπής στα μοντέλα μαζικής παραγωγής της PEUGEOT.

Το 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED είναι το πιο ισχυρό αυτοκίνητο παραγωγής που κατασκευάστηκε ποτέ από την PEUGEOT. Το κινητήριο σύνολο μπορεί να αποδώσει έως και 360 ίππους με 520 Nm ροπής, τιμές που επιτυγχάνονται χάρη στον ευφυή συνδυασμό της θερμικής και της ηλεκτρικής ενέργειας. Ο συνδυασμός αυτός έδωσε τη δυνατότητα επίτευξης σχεδόν ακαριαίου βαθμού απόκρισης. Οι επιδόσεις αυτές είναι πρωτόγνωρες για μοντέλο της μάρκας:

  • Επιτάχυνση 0 – 100 σε 5,2δλ.
  • 1.000μ. από στάση σε 24,5δλ.,
  • Ρεπρίζ 80 – 120 σε 3δλ.,
  • Ανώτατη ταχύτητα 250χλμ. (με ηλεκτρονικό περιοριστή).

Η οδηγική απόλαυση αποτελεί τον πυρήνα του DNA της PEUGEOT, για αυτό και οι μηχανικοί της PEUGEOT SPORT διαμόρφωσαν έτσι το σασί του PEUGEOT 508, ώστε να επιτύχουν κορυφαία ποιότητα άνεσης αλλά και οδικής συμπεριφοράς:

  • Βελτιστοποίηση των παραμέτρων για τις 3 ρυθμίσεις των αμορτισέρ (Comfort/Hybrid/Sport)
  • Χαμηλωμένο αμάξωμα, αυξημένα κατά 24χλστ. εμπρός, και 12χλστ. πίσω, μετατρόχια
  • Δισκόφρενα εμπρός με διάμετρο 380χλστ. και σταθερές 4-πίστονες δαγκάνες,
  • Ζάντες 20 ιντσών με ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S.

Το 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED αποδίδει 360hp χάρη στο συνδυασμό του κινητήρα εσωτερικής καύσεως με τους δύο ηλεκτροκινητήρες τοποθετημένους εμπρός και πίσω. Το σύστημα τετρακίνησης εξασφαλίζει ιδανικές συνθήκες πρόσφυσης σε συνθήκες παντός καιρού.

Στην κεντρική κονσόλα υπάρχει ο επιλογέας που δίνει στον οδηγό τη δυνατότητα επιλογής των 5 προγραμμάτων οδήγησης:

  • Ηλεκτρική/electric: για 100% ηλεκτρική κίνηση εντελώς αθόρυβα, με αυτονομία 42 χιλιομέτρων βάσει του πρωτοκόλλου WLTP, γεγονός που εξασφαλίζει στον οδηγό του πρόσβαση ακόμα και σε περιοχές απαγόρευσης κυκλοφορίας στο κέντρο μιας πόλης, και παρέχει κορυφαία και αδιάκοπη επιτάχυνση από στάση έως τα 140χλμ/ώ., χάρη στην ακαριαία απόκριση των ηλεκτροκινητήρων.
  • Άνεση/Comfort: Πρόγραμμα υβριδικής κίνησης που συνοδεύεται από ηπιότερες αντιδράσεις των αναρτήσεων για «κορυφαία άνεση» στην οδήγηση.
  • Υβριδική/Hybrid: πρόγραμμα που επιλέγει αυτόματα τη χρήση του κινητήρα εσωτερικής καύσεως ή των ηλεκτροκινητήρων, ανάλογα με τις συνθήκες, για βελτιστοποιημένη κατανάλωση.
  • Sport: μέγιστη ισχύς 360 ίππων για υπέρτατη απόλαυση! Με τη συγκεκριμένη επιλογή, επηρεάζεται η απόκριση του τιμονιού, οι αντιδράσεις των αμορτισέρ (σκληραίνουν), η χαρτογράφηση του πεντάλ του γκαζιού, και τα χρώματα στον ψηφιακό πίνακα των οργάνων. Ο κινητήρας εσωτερικής καύσεως φροντίζει για τη μόνιμη φόρτιση με μέγιστη ισχύ, της μπαταρίας.
  • 4WD: μέγιστο επίπεδο πρόσφυσης για οδήγηση σε ολισθηρό οδόστρωμα.

Σε ό, τι αφορά το σύστημα υβριδικής κίνησης, το 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED εκμεταλλεύεται όλη την τεχνογνωσία της PEUGEOT από τα πρόσφατα μοντέλα όπως το PEUGEOT 3008 HYBRID/HYBRID4 και το PEUGEOT 508 HYBRID, αλλά και την εμπειρία του αγωνιστικού τμήματος της PEUGEOT SPORT, που έχουν προσαρμόσει στις καθημερινές συνθήκες τα συστήματα φόρτισης των υβριδικών αγωνιστικών μοντέλων:

  • Σε λιγότερο από 7 ώρες από στάνταρ οικιακή παροχή.
  • Σε 4 ώρες από ενισχυμένη παροχή των 16 Amperes.
  • Σε λιγότερο από 2 ώρες μέσω παροχής τύπου Wall Box των 32amp.

Λύσεις εγκατάστασης και τοποθέτησης εξοπλισμού φόρτισης διατίθενται στους εξουσιοδοτημένους διανομείς μας. Το σύνολο του οικοσυστήματος που αφορά αποκλειστικά στα εξηλεκτρισμένα μοντέλα της PEUGEOT, διατίθεται μέσα από τις εφαρμογές MyPeugeot® και Free2Move Services.

Το 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED προσφέρει τους ίδιους χώρους στο εσωτερικό και στο πορτμπαγκάζ (πάνω από το δάπεδο), με το αντίστοιχο μοντέλο με τον κινητήρα εσωτερικής καύσεως, χάρη στην έξυπνη τοποθέτηση των ηλεκτροκινητήρων και της μπαταρίας.

Η σειρά PEUGEOT SPORT ENGINEERED δημιούργησε μία νέα μορφή «φιλικών» επιδόσεων: τις Neo-Performance. Με τιμή ρεκόρ στον τομέα των εκπομπών του CO2, η συγκεκριμένη έκδοση υψηλών επιδόσεων πιστοποιείται βάσει πρωτοκόλλου WLTP στα 46γρ/χλμ, και καταναλώνει μόλις 2,03λίτρα/100χλμ.!

Πέρα από τη λειτουργία του συστήματος τετρακίνησης, και για την εξασφάλιση του υψηλότερου επιπέδου ασφαλείας, το 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED εφοδιάζεται με όλα τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης που διατίθενται στη γκάμα του PEUGEOT 508: νυχτερινή όραση (nightvision), ενεργό cruise control με λειτουργία Stop & Go, προειδοποίηση εκτροπής από τη λωρίδα κυκλοφορίας, αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης κλπ.

Το PEUGEOT i-Cockpit ξεχωρίζει και εδώ χάρη στο τιμόνι μικρής διαμέτρου με τους τρείς όνυχες Kryptonite, τις ειδικές λεπτομέρειες της PEUGEOT SPORT ENGINEERED, και μία 100% ψηφιακή οθόνη Head Up Display. Οι γραφικές παραστάσεις του PEUGEOT i-Cockpit και η κεντρική οθόνη υψηλής ευκρίνειας των10″ έχουν προσαρμοστεί στα δεδομένα της συγκεκριμένης έκδοσης, για ακόμα περισσότερη αίσθηση μοναδικότητας.

Οι ταπετσαρίες των καθισμάτων τύπου “comfort-fit” έχουν ξεχωριστή αισθητική χάρη στη μίξη δέρματος, 3D ύφανσης και Alcantara. Η καμπίνα είναι διακοσμημένη σε αποχρώσεις του γκρι Tramontane με εμφανείς ραφές Kryptonite. Το ηχοσύστημα της FOCAL διατίθεται στον στάνταρ εξοπλισμό.

Ο αεροδυναμικός σχεδιασμός του αμαξώματος, ξεχωρίζει χάρη στα ειδικά εμφανισιακά γνωρίσματα της συγκεκριμένης έκδοσης:

  • Mπροστά: εντυπωσιακή μάσκα, προφυλακτήρας και εισαγωγές, μονόγραμμα Kryptonite,
  • Στο πλάι: τρία «φύλλα» με ειδικά διακοσμητικά στοιχεία, οι τρείς όνυχες πάλι στα διακοσμητικά φρύδια των φτερών του σεντάν και στα εμπρός φτερά στην έκδοση SW,
  • Πίσω: απολήξεις της εξάτμισης με ηλεκτροστατική βαφή, μαύρος διαχύτης,
  • Ζάντες 20 ιντσών με ελαστικά MICHELIN© Pilot Sport 4S, εμπρός δαγκάνες φρένων με το σήμα Kryptonite της PEUGEOT SPORT.

Το 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED διατίθεται σε 3 χρώματα αμαξώματος: ειδικό Selenium grey, μαύρο Perla Nera, και λευκό Pearl. Όλα τα σήματα 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED είναι σε μαύρο χρώμα ώστε να τονίζεται η σπορ έκδοση του PEUGEOT 508.

Το 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED κατασκευάζεται στη Mulhouse, στη Γαλλία και θα είναι διαθέσιμο για παραγγελίες από τα μέσα Οκτωβρίου του 2020 (ανάλογα με την κάθε αγορά). 

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!