NEA

Η Ferrari Omologata είναι μία και μοναδική!

Η 12-κύλινδρη Omologata (που σημαίνει «εγκρίθηκε») είναι μία από τις 10 μέχρι τώρα one-off αυτοκίνητα που έχει φτιάξει η Ferrari.

Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις το πρώτο πράμα που σκέπτεται κανείς είναι ποιος μπορεί να είναι ο ένας και μοναδικός κάτοχος ενός τέτοιου αυτοκινήτου που περίμενε δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί. Και όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές σπάνια το μαθαίνουμε, όπως και τις αναλυτικές τεχνικές λεπτομέρειες, όπως π.χ. για την ισχύ.

Το σίγουρο είναι πως η Omologata βασίζεται στην 812 Superfast, με το παρμπρίζ και τα φωτιστικά σώματα να είναι ίσως από τα λίγα στοιχεία που δεν έχουν αλλάξει. Η μάσκα είναι καινούργια, το πίσω παρμπρίζ έχει τρία οριζόντια στοιχεία, νέα είναι και τα πίσω στρόγγυλα φώτα, όπως και ένα μεγάλο spoiler με τον διαχύτη.

Η κόκκινη βαφή Rosso Magma χτυπάει κατευθείαν στο μάτι, ενώ το σαλόνι δείχνει επίσης διαφορετικό στα σημεία με νέα μπάκετ και μπλε χρώμα, κάποιες μεταλλικές επιφάνειες και σημεία αναφοράς στις 250 GTO.

Λογικά, στα μηχανικά μέρη δεν θα υπάρχουν αλλαγές εκτός και αν για την περίσταση ο V12 των 6,5 λίτρων αποδίδει κάτι παραπάνω από 800 ίππους. Υπενθυμίζεται πως η κούκλα 812 Superfast είναι η ταχύτερη Ferrari με το κινητήρα μπροστά και χρειάζεται μόλις 2,9 δευτερόλεπτα για το 0-100 χλμ./ώρα με την τελική της να αγγίζει τα 340 χλμ./ώρα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!