NEAΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Δείτε το Koenigsegg Regera να επιταχύνει… με μια μόνο σχέση! [vid]

Το Regera είναι το supercar που κρατά ακόμη το ρεκόρ για το 0-400 χλμ./ώρα και που μας εντυπωσιάζει με τον τρόπο που επιταχύνει!

Το σουηδικό hypercar είναι πολύ ενδιαφέρον από πολλές απόψεις και όχι μόνο για τους καταιγιστικούς ρυθμούς που επιταχύνει. Είχε παρουσιαστεί από την Koenigsegg πριν από περίπου μια πενταετία και είχε προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση για το σύστημα άμεσης μετάδοσης KDD (Koenigsegg Direct Drive) σε συνδυασμό με έναν V8 5.0 και με 3 ηλεκτροκινητήρες με συνολική απόδοση στα 1.500+ άλογα.

Η καινοτομία του συστήματος KDD είναι πως η μετάδοση της κίνησης στον πίσω άξονα είναι άμεση, χωρίς την ανάγκη παρεμβολής κιβωτίου, κάτι μειώνει τις απώλειες ενέργειας στη συγκεκριμένη διαδικασία κατά 50%. Οι δυο ηλεκτροκινητήρες είναι τοποθετημένοι σε καθέναν από τους πίσω τροχούς, ενώ ο τρίτος είναι προσαρμοσμένος στο στροφαλοφόρο, «γεμίζοντας» τα όποια κενά ροπής και παίζοντας ρόλο γεννήτρια αλλά και μίζας. Οι ηλεκτροκινητήρες λαμβάνουν ενέργεια από μπαταρία 620V με χωρητικότητα 9,27 kWh.

Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο το Regera πραγματικά εντυπωσιάζει με τον ρυθμό που κινείται. Προσέξετε πως το σύστημα μετάδοσης κρατά τις σ.α.λ. σταθερές όσο η ταχύτητα αυξάνεται παραπέμποντας μας στη λειτουργία ενός κιβωτίου με συνεχώς μεταβαλλόμενες σχέσεις (CVT). Εύγε στους Σουηδούς για αυτή την καταπληκτική μηχανολογικά σύλληψη!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button