NEA

Prior Design Audi RS2 Coupe: H σύγχρονη αναβίωση του Audi Sport Quattro!

Το Sport Quattro έμεινε στην ιστορία και ως ένα από τα πιο αναγνωρισμένα Audi που δεν απέκτησε ποτέ διάδοχο μοντέλο.

Όπως ίσως να γνωρίζετε το Audi Sport Quattro αποτελεί έναν θρύλο στα ράλι και είχε εξελιχθεί ειδικά για τους αγώνες και κόντρα στα θηρία του Group B την δεκαετία του 1980. Είχε και μία μικρή παραγωγή σε έκδοση δρόμου ώστε ένα δοθεί η απαραίτητη ομολογκασιόν.

Παρόλο που οι τότε κανονισμοί είχαν ως μίνιμουμ την παραγωγή 200 στο σύνολο αυτοκινήτων, η Audi κατασκεύασε 214 με το καθένα να εξοπλίζεται με τούρμπο 5-κύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 2.133 κ.εκ., με πεντάρι σασμάν και ισχύ που έφτανε τα 300 άλογα. Μπορεί να μην έμοιαζε με τα supercars της εποχής, αλλά ήταν ταχύτατο και ταυτόχρονα δύσκολο και απαιτητικό στην οδήγησή του!

Το Audi Coupe που ακολούθησε είχε που ακολουθήσε ως μακρινός ξάδερφος είχε ως κορυφαία έκδοση την S2, ενώ το RS2 που επίσης εντυπωσίαζε ήταν αποκλειστικά station. Και μιας και η Audi δεν έφτιαξε ποτέ ένα νέο Sport Quattro o βελτιωτής Prior Design έχει εξελίξει ένα ειδικό κιτ για το S2 που με την τούμπανο αεροδυναμικά εμφάνιση μας παραπέμπει στο θρυλικό μοντέλο.

Το κιτ αναβάθμισης θα είναι διαθέσιμο από την Prior Design στα τέλη του έτους έναντι 5.678€ και κουμπώνει σε οποιοδήποτε Audi Coupe S2, την κουπέ εκδοχή του Audi 80 με πιο σύγχρονο πεντακύλινδρο 2,2 λίτρων με 230 άλογα και περίοδο παραγωγής το 1991-96.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!