NEA

Ανοίγει ο δρόμος για το Volvo XC20

Αν ισχύσουν οι πιο πρόσφατες πληροφορίες τότε το μικρότερο μοντέλο στην γκάμα της Volvo θα είναι SUV και ηλεκτρικό.

To ότι η Volvo έχει ήδη κατοχυρώσει τις ονομασίες XC10 και XC20 δεν αποτελεί είδηση. Αυτό όμως που είναι πολύ σημαντικό και που πιθανότατα μας δείχνει πως το νέο SUV της Volvo θα είναι ηλεκτρικό είναι η παρουσίαση της νέας πλατφόρμας SEA (Sustainable Experience Architecture) από την Geely στο Πεκίνο.

O Samuelsson, o CEO της Volvo, είπε πως θα χρησιμοποιήσει και η Volvo την SEA «φωτογραφίζοντας» πιθανότατα ένα νέο SUV που θα τοποθετείται κάτω από το XC40. Άλλωστε, μια χαμηλότερη βάση οι Σουηδοί την έχουν ανάγκη καλύπτοντας το κενό που άφησε το V40. Έστω και με ένα ηλεκτρικό SUV.

Πρόσφατα η Volvo ανακοίνωσε πως ξεκίνησε στην Γάνδη η παραγωγή του ηλεκτρικού XC40 Recharge (το εικονιζόμενο μοντέλο, με δύο ηλεκτρικά μοτέρ 408 ίππων, μπαταρία 78 kWh με αυτονομία 40 χλμ.) που θα κοστίζει περίπου 60.000 ευρώ.

Το XC40 βασίζεται στην πλατφόρμα CMA που υποδέχεται συμβατικά συστήματα πρόωσης, υβριδικά και ηλεκτρικά. Η νέα SEA (η Geely έχει αφιερώσει τρία χρόνια εξέλιξης της σε Κίνα, Σουηδία, Βρετανία και Γερμανία) θα μειώσει σημαντικά το κατασκευαστικό κόστος για ένα XC20 που πιθανότατα θα δούμε μέσα στην επόμενη διετία με τιμή πάνω από τις 40.000 ευρώ.

Volvo XC40 Recharge production in Ghent, Belgium

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!