ΑΓΩΝΕΣ

Η Honda αποσύρεται από το πρωτάθλημα της Formula 1!

Με μια επίσημη ανακοίνωση της Red Bull Racing έγινε γνωστό πως από τα τέλη του 2021 η Honda αποσύρεται από το πρωτάθλημα της F1!

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση σήμερα το πρωί σε συνέντευξη τύπου που έγινε στα κεντρικά γραφεία της Honda στο Τόκιο με την ιαπωνική εταιρία να αποχωρεί ξανά από την Formula 1. Η ιαπωνική εταιρία είχε επιστρέψει ως προμηθευτής κινητήρων το 2015 με την McLaren για να εξελίξει τα νέα μηχανικά της σύνολα με την turbo υβριδική τεχνολογία.

Στα τέλη του 2017 η συνεργασία της με την βρετανική ομάδα τερματίστηκε και ξεκίνησε με την Toro Rosso πριν αυτή ενσωματωθεί στην Red Bull (η οποία είχε κινητήρες Renault για 12 χρόνια). Ο βασικός λόγος της αποχώρησης προφανώς είναι το κόστος δίνοντας προτεραιότητα στον εξηλεκτρισμό των αυτοκινήτων παραγωγής.

H Red Bull Racing ευχαριστεί την Honda για την συνεργασία που έχουν τόσο με την ομάδα της όσο και με την Scuderia Alpha Tauri. Για να δούμε με ποιους κινητήρες θα αγωνίζονται οι δύο ομάδες από την σεζόν του 2022.

Πλέον στη Formula 1  συμμετέχουν τρεις προμηθευτές κινητήρων: οι Mercedes, Ferrari και Renault. Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, η Renault θα μπορούσε να προμηθεύσει με κινητήρες τις Red Bull και Alpha Tauri, καθώς επί του παρόντος έχει τους λιγότερους πελάτες, εκτός και εάν οι ομάδες μπορούν να πείσουν τη Mercedes ή τη Ferrari για μια συνεργασία.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Honda “…καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία υφίσταται μια περίοδο μεγάλου μετασχηματισμού, η Honda αποφάσισε να αγωνιστεί για την «επίτευξη της ουδετερότητας άνθρακα έως το 2050». Αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί ως μέρος των περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών της Honda που αποτελεί μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της εταιρείας ως κατασκευαστής στο τομέα της σύγχρονης κινητικότητας.

Προς το σκοπό αυτό, η Honda πρέπει να διοχετεύσει τους εταιρικούς της πόρους σε έρευνα και ανάπτυξη στους τομείς των μελλοντικών τεχνολογιών στις μονάδες ισχύος και ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των τεχνολογιών κυψελών καυσίμου (FCV) και μπαταριών EV (BEV), οι οποίες θα αποτελέσουν τον πυρήνα για τεχνολογίες απαλλαγμένες από εκπομπές άνθρακα.

Στο πλαίσιο αυτής της κίνησης, τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, η Honda δημιούργησε ένα νέο κέντρο με την ονομασία Innovative Research Excellence, Power Unit & Energy. Η Honda θα διαθέσει τις τεχνολογίες διαχείρισης ενέργειας και καυσίμων, καθώς και τις γνώσεις που έχει συγκεντρώσει μέσω των δραστηριοτήτων της στη F1, σε αυτόν τον τομέα μονάδων ισχύος και ενεργειακών τεχνολογιών και θα αναλάβει πρωτοβουλίες εστιάζοντας παράλληλα στη μετάβαση σε ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα. Με αυτά τα δεδομένα, η Honda αποφάσισε να ολοκληρώσει τη συμμετοχή της στη F1″.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!