ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πωλείται ένα αγωνιστικό σκάφος της Ferrari!

Αν δεν το γνωρίζετε πολύ παλιά η Ferrari κατασκεύαζε thunder boats με στόχο τα ρεκόρ ταχύτητας στην κατηγορία των 800 κιλών.

Αν και οι περισσότεροι θα προτιμούσαν με 10+ εκατομμύρια ευρώ (ναι, τόσο αναμένεται να πωληθεί!) να αγοράσουν πολλά άλλα αυτοκίνητα και γενικότερα ότι ποθούν, το σίγουρο είναι πως κάποιος θα βρεθεί για να χτυπήσει αυτή την… ευκαιρία. Κάπως έτσι θα το χαρακτήριζε ο τωρινός ιδιοκτήτης που είχε αγοράσει το εικονιζόμενο αγωνιστικό σκάφος πριν από οκτώ χρόνια για λιγότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ και τώρα ζητά τα δεκαπλάσια.

To thunder boat που βλέπετε κατασκευάστηκε το 1952 και ονομάζεται Ferrari Arno XI. Στην σχεδίασή του συμμετείχε ο οδηγός αγωνιστικών υδροπλάνων Achille Castoldi που είχε πείσει τον Enzo Ferrari να κυριαρχήσουν και στην θάλασσα.  για να προχωρήσουν στην κατασκευή του. To σκαρί ήταν ιδιαίτερα αεροδυναμικό με ένα πτερύγιο στο πίσω μέρος που θυμίζει καρχαρία και βαμμένο στο γνωστό κόκκινο της Ferrari με επίσης κόκκινο δερμάτινο κάθισμα.

Η ισχύ έφτανε τους 550-600 ίππους και αφού είχαν γίνει διάφορες μετατροπές σε έναν V12 χωρητικότητας 4,5 λίτρων από μια Ferrari 375. Την εντολή για την αναβάθμιση (υψηλότερη σχέση συμπίεσης, δύο μπουζί ανά κύλινδρο, δύο μηχανικοί υπερσυμπιεστές κ.α.) είχε δώσει ο ίδιος ο Enzo αφού ήθελε να εξασφαλίσει πως θα πετύχει το ρεκόρ.

Τελικά το ρεκόρ έγινε με μια ταχύτητα στα 242 χλμ./ώρα και στη συνέχεια το σκάφος κατέληξε σε διάφορους συλλέκτες που το διατήρησαν σε άριστη κατάσταση. Μάλιστα πριν από μερικά χρόνια πέρασε και από μια αναπαλαίωση με την πιστοποίηση της Ferrari Classiche. Εδώ να πούμε πως το 2012 ο οίκος RM Sotheby’s το είχε πουλήσει για 868.000€ και τώρα η duPont Registry εκτιμά πως θα πετύχει δεκαπλάσια και βάλε τιμή.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!