NEA

Η Mazda επιβεβαιώνει την επιστροφή του Wankel [vid]

H είδηση επιβεβαιώθηκε από τον CEO της εταιρίας Akira Marumoto κατά την παρουσίαση της έκδοσης e-Skyactiv G του MX-30 στην Ιαπωνία.

To MX-30 λανσαρίστηκε ως ηλεκτρικό στην Ευρώπη (μάλιστα το πρώτο της Mazda, στην Ιαπωνία θα κυκλοφορήσει αρχές 2021) αλλά στην Ιαπωνία πρόσφατα παρουσιάστηκε και η έκδοση e-Skyactiv G με ήπια υβριδική τεχνολογία. Εδώ ένας δίλιτρος πάντα ατμοσφαιρικός Skyactiv G συνδυάζεται με το mild hybrid σύστημα με ηλεκτρική μίζα/ γεννήτρια 5,1 kW σε κύκλωμα 24V.

H είδηση πάντως αφορά πως το MX-30 θα έχει και κανονική υβριδική έκδοση REV, δηλαδή μία που θα είναι τύπου range extender με τον περιστροφικό κινητήρα να έχει το ρόλο της γεννήτριας. Όπως φαίνεται οι Ιάπωνες για μια ακόμη φορά πάνε κόντρα στο ρεύμα (βλέπε turbo) και σνομπάρουν τα plug-in υβριδικά με ένα υβριδικό σε σειρά που ουσιαστικά κινείται ως ηλεκτρικό (έστω και αν ο επαυξητικός κινητήρας που λειτουργεί περιστασιακά εκπέμπει ρύπους).

Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν θα δούμε στην Ευρώπη τόσο την mild hybrid όσο και την REV έκδοση του MX-30. Πάντως, η διάθεση της πρώτης στην Ιαπωνία έχει ήδη ξεκινήσει και της δεύτερης αναμένεται στο πρώτο εξάμηνο του 2022 σηματοδοτώντας την επιστροφή του Wankel. Έστω και σε ρόλο «κομπάρσου».

Αφού επιλέξετε υπότιτλους στα αγγλικά μπορείτε να δείτε στο σημείο 07:34 τον CEO της Mazda να επιβεβαιώνει την επιστροφή του Wankel.

https://youtu.be/VA7wGH8XB9s

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!