NEA

H Mercedes καταργεί τα χειροκίνητα κιβώτια από την γκάμα της

Στο πλαίσιο της εξοικονόμησης κόστους και της παραγωγικής σύμπτυξης η Mercedes θα καταργήσει τα manual κιβώτια.

Η αλήθεια είναι πως δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που οδήγησα μια νέα Mercedes με χειροκίνητο κιβώτιο. Και πιθανότατα να μην οδηγήσω ξανά κάποιο επερχόμενο μοντέλο της μάρκας με manual κιβώτιο αφού θα υπάρξει σταδιακή πλήρης κατάργηση των χειροκίνητων και η καθολική χρήση αυτόματων.

Ούτως ή άλλως η ζήτηση για Mercedes με χειροκίνητο κιβώτιο ήταν πολύ μικρή. Στην τρέχουσα γκάμα της μάρκας με χειροκίνητο κιβώτιο είναι διαθέσιμες μόνο η A-Class (160, 180, 200 και 200 d), η B-Class (160, 180, 200 και 200 d), η CLA (180, 180d, 200 και 200 d) και η C-Class (180 d, 200 d).

Mercedes-Benz automatic transmission 9G-TRONIC, lightweight design and fuel economy

Η απόφαση αυτή έγινε γνωστή στην πρόσφατη συνέλευση των μετόχων της Mercedes για το πλάνο της σχετικά με την ηλεκτροκίνηση και την μείωση του κόστους των συμβατικών αυτοκινήτων με περιορισμό πλαισίων και κινητήρων καύσης και της μείωσης του μέσου όρου εκπομπής του CO2.

Θεωρητικά και στις μετρήσεις τα σύγχρονα αυτόματα κιβώτια εξασφαλίζουν πιο αποδοτική λειτουργία (σε σχέση με τα χειροκίνητα) λόγω της μικρότερης συμμετοχικότητας του ανθρώπινου παράγοντα. Επίσης, σε μεγάλο βαθμό οφείλεται και στην πιο πυκνή κλιμάκωσή των σχέσεων που στην Mercedes φτάνει έως τις 9 (υπάρχει από άλλες εταιρίες μέχρι αυτόματο 10άρι, χειροκίνητο 7άρι έχει η Porsche).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!