NEA

Σε μόλις 500 μονάδες το Ford Fiesta ST Edition

Πρόκειται για μια συλλεκτική έκδοση στο αποκλειστικά τρίθυρο και Azur Blue αμάξωμα. Τα 300 θα κυκλοφορήσουν στην Μεγάλη Βρετανία.

Αυτοκίνητα σαν το Fiesta ST δεν έχουν μόνο «συλλεκτικό» χαρακτήρα μέσα από ειδικές εκδόσεις, αλλά πολύ απλά γιατί στην εποχή του εξηλεκτρισμού δύσκολα θα υπάρξουν ξανά τόσο απολαυστικά και γνήσια οδηγικά στημένα supermini. Και σε ότι αφορά στο στήσιμο του το ST Edition η ανάρτηση είναι πλήρως ρυθμιζόμενη (η εξέλιξή της έγινε στο Nürburgring).

Επίσης, έχει χαμηλώσει κατά 15 χιλιοστά στον εμπρός άξονα και κατά 10 χλστ. στον πίσω. Χάρη στην αλλαγή της γεωμετρίας στον μπροστινό άξονα το τιμόνι έχει γίνει πιο άμεσο, ενώ υπάρχει και μπλοκέ διαφορικό της Quaife. Οι ειδικής σχεδίασης μαύρες ζάντες είναι κατά δύο κιλά πιο ελαφριές, γεγονός που μειώνει τη μη αναρτώμενη μάζα. Ο εξαιρετικός αποδοτικός τρικύλινδρος 1.500άρης turbo έχει μείνει απαράλλαχτος με 200 άλογα.

Οπτικά το αμάξωμα έχει τονισθεί με σκουρόχρωμες προσθήκες όπως είναι η πίσω αεροτομή, ο διαχύτης, το εμπρός σπλίτερ, η οροφή, οι καθρέφτες και οι σπέσιαλ ζάντες 18 ιντσών με πιο αεροδυναμική σχεδίαση. Στο εσωτερικό υπάρχουν λεπτομέρειες με στιλ ανθρακονήματος και μπλε ραφές στα καθίσματα, ενώ υπάρχει και κόκκινος φωτισμός του μπουτόν εκκίνησης που έχει και χρωμιωμένο περίγραμμα. Νέο είναι το τιμόνι ST Performance που διαθέτει ειδικό μπουτόν S που εξασφαλίζει άμεση πρόσβαση στο πρόγραμμα οδήγησης Sport Drive.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button