NEA

Mercedes-Benz EQC 4×4²: Μία extreme εκδοχή ενός ηλεκτρικού SUV!

Είναι θέμα χρόνου πότε θα δούμε ένα σκληροτράχηλο 4×4 που δεν θα εκπέμπει ρύπους, ούτε θα έχει κεντρικά διαφορικά.

Η Mercedes αναζητά στην EQC το μοντέλο που θα αντικαταστήσει την G500 4×4με τις απίστευτες εκτός δρόμου δυνατότητες. Έστω και αν διάδοχος της τελευταίας έχει μια τελείως διαφορετική εκτέλεση βασισμένη στις δυνατότητες που προσφέρει ένα καθαρά ηλεκτρικό σύστημα. Δεν γνωρίζουμε αν μία Mercedes EQC 4×42 θα βγει ποτέ στους δρόμους, αλλά σίγουρα η γερμανική εταιρία θέλει να δείξει πως ακόμη και ένα ηλεκτρικό μπορεί να είναι offroad.

Σχετικά με την ισχύ παραμένει στα 408 άλογα και στα 700 Nm. Αυτό που έχει αλλάξει είναι οι αναβαθμισμένοι άξονες πολλαπλών συνδέσμων μπροστά και πίσω, με δυνατότητες τετραδιεύθυνσης που κάνουν τη σπέσιαλ αυτή EQC να μπορεί να στρίψει σχεδόν σε ορθή γωνία. Επιπρόσθετα τα προφίλ κίνησης Offroad και Offroad+ βελτιώνουν τα torque vectoring χαρακτηριστικά.

Από εκεί και πέρα υπάρχει μια πιο εμφατική εμφάνιση με φαρδύτερα φτερά και μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος που φτάνει συνολικά τα 29,3 εκατοστά (στην κανονική EQC είναι στα 14 εκ.). Βελτιωμένες είναι και οι γωνίες προσέγγισης και διαφυγής στις 31,8 και 33,0 μοίρες, αντίστοιχα, από 20,6 και 20 μοίρες). Αυτή της ράμπας είναι στις 24,2 μοίρες (από 11,6), ενώ το υδάτινο πέρασμα έχει ανέβει από τα 25 στα 40 εκατοστά. Δίχως κίνδυνο ηλεκτροπληξίας :-).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!