NEA

VW Golf GTI Clubsport με 300 άλογα!

To Golf GTI απέκτησε την ισχυρότερη Clubsport έκδοση με βελτιώσεις και αναβαθμίσεις στα σημεία.

Όπως ήταν αναμενόμενο το Golf GTI αποκτά μια ισχυρότερη και ταχύτερη έκδοση που χρειάζεται λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα για την διαδικασία του «0-100» και με τελική ταχύτητα περιορισμένη στα 250 χλμ./ώρα. Υπαίτιος για τις Clubsport… επιδόσεις είναι ο γνωστός δίλιτρος TSI που έχει δεχθεί διάφορες βελτιώσεις (νέα τουρμπίνα της Continental, μεγαλύτερο intercooler, νέα χαρτογράφηση ECU κ.α.).

Με αυτές τις αναβαθμίσεις η ισχύς έχει ανέβει από τα 245 στα 300 άλογα και η ροπή από τα 370 στα 400 Nm. Όλα αυτά συνεχίζουν να περνούν στους μπροστινούς τροχούς αλλά μέσω του εξελιγμένου ηλεκτρονικά ελεγχόμενου μπλοκέ διαφορικού VAQ που αντικαθιστά το πιο απλό XDS. Επίσης το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG-7 έχει πιο πυκνή κλιμάκωση.

Κατά τα υπόλοιπα έχουν ενισχυθεί τα φρένα και η ανάρτηση που έχει νέο συνδυασμό ελατηρίων/ αμορτισέρ φέρνοντας το αμάξωμα 15 χιλιοστά πιο χαμηλά στην άσφαλτο. Το σύστημα DCC με τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ προσφέρει 15 διαφορετικούς συνδυασμούς στα προφίλ οδήγησης συμπεριλαμβανομένου του πιο ειδικού Special που έχει εξελιχθεί βάσει του Nürburgring.

Εξωτερικά το Golf GTI Clubsport ξεχωρίζει από τους πιο αγριεμένους προφυλακτήρες, κάποια νέα αεροδυναμικά στοιχεία, τις νέες 18άρες ζάντες με προαιρετικές τις 19άρες, νέες απολήξεις και διαχύτης κ.α. Στο εσωτερικό υπάρχουν επίσης κάποια νέα στοιχεία Clubsport διαφοροποίησης με κόκκινο φωτισμό και ραφές.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!