NEA

Προχωρά η αποκατάσταση στο σημείο της σήραγγας Καραμανλή

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκοπής του επικίνδυνου βράχου βάρους περίπου 100 τόνων από τη σήραγγα Καραμανλή με κατεύθυνση προς Σούνιο.

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες αποκατάστασης των σοβαρών βλαβών που εντοπίστηκαν στη σήραγγα «Λουμπάρδα» (Τρύπες του Καραμανλή). Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης από τη Διεύθυνση  Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής ήδη ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκοπής του  επικίνδυνου βράχου  βάρους περίπου 100 τόνων από τη σήραγγα Καραμανλή με κατεύθυνση προς Σούνιο.

Οι εργασίες αποκόλλησης έγιναν με τη μέθοδο της αδιατάρακτης κοπής. Όπως διαπιστώθηκε κατά τη διαδικασία αποκόλλησης οι ενέργειες του Περιφερειάρχη να κλείσει άμεσα η σήραγγα ήταν αναγκαίες καθώς το συγκεκριμένο τμήμα ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνο. 

Τα συνεργεία έχουν ήδη φτάσει σε απολύτως υγιές κομμάτι βράχου  το οποίο πλέον δεν έχει καμία επικινδυνότητα και στην παρούσα φάση συνεχίζουν με εργασίες αποκοπής μικρών βράχων και καθαρισμού των πρανών.

Όλη τη διάρκεια των εργασιών συνεχίζεται η εκ περιτροπής κυκλοφορία με πρόσθετους φωτεινούς σηματοδότες και κατάλληλη σήμανση.  Υπολογίζεται ότι σε μία περίπου εβδομάδα  θα τελειώσουν οι εργασίες στην εξωτερική σήραγγα   και θα ξεκινήσουν  οι αντίστοιχες εργασίες στην εσωτερική σήραγγα οι οποίες υπολογίζεται να διαρκέσουν περίπου 15 μέρες.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!