NEA

H Alpine θα γίνει μια μικρή Ferrari!

Αυτό έχει ως στόχο ο Luca de Meo, o ισχυρός άνδρας στο τιμόνι της Renault που θέτει νέα ρότα για την εταιρία.

Η Renault μπορεί να έχει ανακοινώσει ένα σχέδιο αναδιοργάνωσης αλλά δίχως να αυτό να σημαίνει πως θα προχωρήσει σε κινήσεις προς τα κάτω. Τουναντίον, ο ίδιος o Luca de Meo έχει μεγάλα σχέδια ακόμη και για την Alpine που την θέλει μια αναβαθμισμένη μπράντα που θα κατασκευάζει ακριβά σπορ αυτοκίνητα ως μια πιο οικονομική εναλλακτική των Ferrari.

Tην περασμένη εβδομάδα ο Luca de Meo δήλωσε πως αν συνδυαστούν οι τεχνολογίες της Renault με τον ειδικό χαρακτήρα της Alpine τότε θα μπορούσε να προκύψει μία μίνι Ferrari. H Alpine, που έχει μία μονοδιάστατη παρουσία με την Α110, επανέρχεται στο προσκήνιο με μια νέα κατεύθυνση με την μετονομασία της ομάδας της Renault στην Formula 1 ως Alpine F1.

Προς το παρόν το αυτοκίνητο στην υψηλότερη εκδοχή του, την A110S, κοστίζει περί τα 75.000 ευρώ την ίδια στιγμή που η φθηνότερη Ferrari ξεπερνά τα 200.000 ευρώ. Από την άλλη και οι πωλήσεις της A110 είναι σχετικά χαμηλές από το 2017, με κορύφωση τις 4.835 μονάδες πέρσι.

Βέβαια, ο de Meo αναφέρει πως ο όγκος πωλήσεων της Alpine -που πρέπει να γίνει πιο high-tech και ταυτόχρονα παραδοσιακή- θα είναι πολύ μικρός και για να δούμε κατά πόσο θα μπορέσει να υλοποιηθεί αλλά και να πετύχει κάτι τέτοιο…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!