ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τι οδηγούσε ο Σόν Κόνερι, ο πρώτος Τζέιμς Μποντ;

Ήταν ευρύτερα γνωστός για τον πρώτο ρόλο του James Bond και αναπόφευκτα είχε συνδεθεί με την Aston Martin DB5.

Ο Σον Κόνερι άφησε τα εγκόσμια στην ηλικία των 90 ετών και έχοντας αφήσει μια τεράστια κληρονομιά ως πολυβραβευμένος ηθοποιός και παραγωγός ταινιών κινηματογράφου. Πριν από 20 χρόνια η βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ τον έχρισε με τον τίτλο του ιππότη ως σερ. Αυτό που γνωρίζουν πολύ λίγοι είναι πως ο Σκωτσέζος μπορεί να είχε συνδεθεί με την Aston Martin DB5 αλλά στην προσωπική του ζωή είχε σνομπάρει την φίρμα για να επιλέξει τότε ένα πράσινο Jensen CV8.

Το είχε αγοράσει το 1967 και μετά από περίπου ένα χρόνο το πούλησε όταν η σύζυγός του είχε ένα σοβαρό ατύχημα με αυτό. Στη συνέχεια χρησιμοποιούσε μια DB5, για λίγο ένα Toyota 2000 GT, μία Bentley Mark iV, μια ανοιχτή Lincoln Continental, μια Ford Mustang Mach 1 και άλλα πολλά εκλεκτά τετράτροχα, όπως μια BMW 635 CSi που ήταν από τα τελευταία και την πούλησε το 2006.

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως η Jensen ήταν μια βρετανική εταιρία με πλούσιο τεχνολογικό ταπεραμέντο που χρησιμοποιούσε κινητήρες από τις Ford, Austin και Chrysler. Σε αυτή πιστώνεται το πρώτο επιβατικό αυτοκίνητο παραγωγής με σύστημα ABS και μόνιμη τετρακίνηση. Ήταν το Jensen FF.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button