ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πόσα θα δίνατε για το γνήσιο ρολόι του Steve McQueen;

Πηγή φωτογραφιών: Tag Heuer

Το Heuer Monaco που θα δημοπρατηθεί στις 12 Δεκεμβρίου το φορούσε ο Steve McQueen στην ταινία πασίγνωστη ταινία Le Mans.

Πρόκειται για ένα από τα πιο σπάνια ρολόγια που υπάρχουν μιας και μετρά μόλις έξι κομμάτια. Ένα από αυτά, με τη χαρακτηριστική τετράγωνη κάσα, το φορούσε συνεχώς ο McQueen στα γυρίσματα της ταινίας Le Mans. Με την ολοκλήρωση της των γυρισμάτων ο McQueen χάρισε το ρολόι στον υπεύθυνο αρχιμηχανικό Haig Altounian για την εξαιρετική συνεργασία που είχαν.

Ήταν ο άνθρωπος που είχε την επίβλεψη των Porsche 917 και γενικότερα των επικίνδυνων σκηνών. Μάλιστα, ένας κασκαντέρ είχε χάσει το πόδι του σε μια σκηνή και για αυτό ο McQueen ένιωσε την ανάγκη να χαρίσει το ρολόι στον Altounian ο οποίος το αρνήθηκε ευγενικά. Ωστόσο, δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς αφού ο McQueen είχε ήδη χαράξει στο πίσω μέρος του ρολογιού την αφιέρωση: «Τo Haig, Le Mans 1970».

Η σχέση των δύο προσώπων κράτησε για αρκετά χρόνια. Ακόμη και όταν ο Altounian ξεκίνησε να αγωνίζεται στις ΗΠΑ έχοντας στενή συνεργασία με τον Caroll Shelby στην εξέλιξη της 289 Cobra.

Αξιοσημείωτο είναι πως στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για την ταινία, εκείνη τη χρονιά (το 1970) ο McQueen με τον Altounian είχαν αγωνιστεί στις 12 ώρες του Sebring τερματίζοντας στη δεύτερη θέση με μια Porsche 908/2. Και όπως καταλαβαίνει κανείς το ρολόι που πωλείται δεν είναι ένα απλό Hauer αλλά ένα ορόσημο στην ιστορία.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!