NEA

Οδικός άξονας Πάτρας – Πύργου: «Πράσινο φως» από την ΕΕ στην κυβέρνηση

Η πρώτη επίσημη θετική απάντηση από την ΕΕ για τον πολύπαθο οδικό άξονα Πάτρας – Πύργου έφτασε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Συγκεκριμένα, η DG GROW (Γενική Διεύθυνση για την Εσωτερική Αγορά, τη Βιομηχανία, την Επιχειρηματικότητα και τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απεφάνθη ότι η εκ νέου ενσωμάτωση του Πάτρα – Πύργος στη Σύμβαση Παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού είναι συμβατή με το Κοινοτικό Δίκαιο.

Έτσι, έδωσε το «πράσινο φως» στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να προχωρήσει, σύμφωνα με το σχεδιασμό του κ. Κώστα Καραμανλή, στο επόμενο και τελικό βήμα της διαδικασίας, που είναι η γνωστοποίηση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει το έργο.

Πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη για την υλοποίηση του έργου, αλλά και για την πιο πανηγυρική διάψευση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, πριν μόλις λίγες ημέρες, διαστρεβλώνοντας πλήρως μια σχετική απάντηση της Επιτρόπου, υποστήριξε ότι δήθεν δεν είχαν προχωρήσει οι επαφές της κυβέρνησης με την ΕΕ.

Ενδεχομένως μετά και από αυτή την εξέλιξη, από το ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσουν να αμφισβητούν τα αναμφισβήτητα, αλλά αυτό πλέον δεν ενδιαφέρει τους πολίτες. Γιατί σύντομα η θετική γνώμη της ΕΕ και στα θέματα ανταγωνισμού, θα επιτρέψει την έναρξη του έργου.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!